Edinson Kavani
Edinson Kavani

El Matador usmrtio i poslednjeg šampiona: Ronaldo, gotovo je! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.06.18. | 21:49

Prvi četvrtfinalni par: Urugvaj - Francuska

Kamerun kao prvak Afrike nije ni stigao do Rusije, niti SAD kao šampion CONCACAF-a, pa ni Čile, dvostruki uzastopni osvajač Kopa Amerike. Australija, najbolja selekcija Azije, očekivano je ispala u grupnoj fazi takmičenja gde je posle senzacionalnog poraza od Južne Koreje stradao i aktuelni svetski vladar Nemačka. A večeras, u osmini finala Mundijala, kraj i za šampiona Evrope. Urugvaj je demonstrirao taktičko savršenstvo, a Edinson Kavani iskonski osećaj za gol. Dva pogotka El Matadora presudila su Portugaliji – 2:1 u Sočiju!

Samo četiri sata pošto se Lionel Mesi pognute glave oprostio od turnira, kraj i za Kristijana Ronalda. Svetsko prvenstvo odavno nije turnir koji trpi improvizacije. Svetsko prvenstvo nije turnir kome se dese Danska 1992. ili Grčka 2004. Na Svetskom prvenstvu pobeđuje tim. A ni Mesi, ni Ronaldo u Rusiji nisu imali pravu podršku saigrača.

Izabrane vesti

Kavani jeste. I u Luisu Suarezu, koji ga je već u sedmom minutu gađao u trepavicu – ili bolje reći lice? – za inicijalnih 1:0. Još više u Dijegu Godinu, Hoze Mariji Himenezu, Lukasu Toreiri i ostalim hrtovima Oskara Tabareza koji gol Fernanda Muslere čuvaju bolje nego Fort Noks američke zlatne rezerve, pa Portugalci u prvih 45 minuta nisu mogli ni da priđu cilju.

gallery

Istina, večeras su i Urugvajci na sekund usnuli, prvi put još od novembra 2017. godine. Pepe je u 55. minutu, posle brzo izvedenog kornera koji je Uruse uhvatio na spavanju, izjednačio rezultat na 1:1 dokazavši da se na na ovom nivou zaista plaća svaka, pa i najsitnija greška...

Samo da bi se sedam minuta kasnije otkrilo da upravo Pepe jedini nije shvatio lekciju. Nema popravnog. Ne kad se boriš za mesto među osam najboljih na planeti.  Izgubljen vazdušni duel, Rodrigo Bentankur loptu odmah šalje do Kavanija, a on i u dubokom snu zna šta se radi u ovakvim situacijama. Otvorio je stopalo i gađao suprotan ugao. Rui Patrisio je mogao samo da ulepša taj gol.

Taj Kavanijev pogodak, njegov 45. u reprezentativnom dresu, bio je znak da se Portugalci zalete svom silinom na Muslerin gol. Greška golmana Urugvaja – možda i kao posledica faula u napadu – dozvolila je Bernardu Silvi da sa 15 metara gađa prazan gol. Neprecizno, nažalost po Portugalce. Sve kasnije pokušaje, a bilo ih je u samoj završnici, Muslera je osujetio.

Urugvaj ide dalje. Na Francusku. Pitanje je samo da li sa Kavanijem u timu. Povreda ga je izbacila iz igre 15-ak minuta pre kraja. Sa i bez njega, nije to isti tim. A paklen je tim kad je u najjačem sastavu. I zbog Kavanija i zbog Suareza, ponajviše zbog toga što Urusi odbranu igraju kao da im od toga život zavisi.


           URUGVAJ – PORTUGALIJA 2:1 (1:0)
/Kavani 7, 62 - Pepe 55/

Soči, Olimpijski stadion Fišt
Gledalaca: 44.873
Sudija: Cesar Ramos (Meksiko)

URUGVAJ (3-5-2): Muslera - Kaseres, Himenez, Godin – Nandez (od 81’ Sančez), Vesino, Bentankur (od 63’ Bentankur), Toreira, Laksalt - Suarez, Kavani (od 74’ Stuani).
PORTUGALIJA (4-4-2): Rui Patrisio - Rikardo Pereira, Pepe, Žoze Fonte, Gereiro - Bernardo Silva, Vilijam Karvaljo, Adrijen Silva (od 65’ Kvarežma), Žoao Mario (od 85’ Manuel Fernandeš) - Gonsalo Guedeš (od 74’ Andre Silva), Kristijano Ronaldo.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018reprezentacija Urugvajareprezentacija PortugalaEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara