Emeri novi trener Arsenala!

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.05.18. | 21:23

Gotovo svi engleski mediji javljaju pod vinjetom BREAKING...

Arsen Venger tek što je ispraznio svoje fioke i oslobodio kancelariju na Emirejtsu, čelnici Arsenala reagovali su ekspresno i postigli dogovor sa novim trenerom! Za mnoge - vrlo iznenađujući izbor! Naime, kako javlja BBC pod vinjetom breaking news, novi meandžer Arsenala je Španac Unai Emeri, dojučerašnji trener Pari Sen Žermena, kome je istekao ugovor sa Svecima, a koga je Parku prinčeva nasledio Tomas Tuhel. 

Emeri je već duže vreme bio pod udarom kritika. Smenjivan je nekoliko puta, ali uspeo je izgura ceo ugovor. Za dve godine na klupi PSŽ-a uzeo je jednu titulu, i po dva Kupa, Liga kupa i Superkupa. Ono zbog čega je doveden nije uspeo da uzme - Ligu šampiona, jelte. 

Izabrane vesti

Podsetimo, prvi pik Arsenala poslednjih dana bio je Mikael Arteta, ali bord direktora na čelu sa Ivanom Gazidisom navodno je danas doneo jednoglasnu odluku da rukovođenje timom od naredne sezone preuzme 46-godišnji Unai Emeri, pošto je u poslednji čas zapelo u pregovorima sa Gvardiolinim pomoćnikom, nadovezuje se na osnovnu informaciju Dejli mejl

Jedan od aduta Unaija Emerija u trci za prestižnu funkciju bili su upravo rezultati u Evropi, pišu Englezi. Iako se sa Parižanima nije proslavio - onih 1:6 u sudaru s Barselonom posle 4:0 ostaćemu mu kao večna mrlja u karijeri - ne treba zaboraviti da je sa Seviljom čak tri puta zaredom osvajao Ligu Evrope. Čak i u B produkciji, kako ovo takmičenje često nazivaju, ovakav učinak vredan je pažnje. A Arsenal i te kako čezne za značajnim evropskim rezultatom.  

Za sada se ne pominju ni dužina ugovora ni plata. Samo se nagađa da bi promocija mogla da usledi tokom ove nedelje...  

Foto: Action Images


tagovi

Unai Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara