Komentari na vest

Emotivna ispovest Dele Alija: Zlostavljali su me kao dečaka, prodavao sam drogu sa osam godina, majka mi je bila alkoholičar

g

gist

pre 11 meseci

Baš me zanima kada će doći momenat u svetu fudbala da se otvoreno razgovara o nekim mračnijim temama, evo, na primer, ovo što je momak pomenuo, da dosta fudbalera roka tablete za spavanje.
T

Twix

pre 11 meseci

Kada neko bude resio da mu fudbal vise nije profitabilan i koristan. Ili sam sistem ili fudbaleri uplaseni za zdravlje. Kad sam rekao da veliki klubovi imaju svoje laboratorije gde muckaju sve i svasta, popio sam samo minuse. Ovaj lik je naveo tablete za spavanje jer su legalne i najbezazlenije za javnost da cuje. Ali, uveravam te da tu ima svega, a ponajmanje tableta za spavanje.
n

nislije

pre 11 meseci

ajde bre batali patetiku, svi fudbaleri furaju istu pricu, svi su bili siromasni, roditelji alkosi..niko se vise ne peca na toj
T

Twix

pre 11 meseci

Pa fudbal je i napravljen originalno za siromasne. Oni ga najbolje i igraju jer su prosli ulicni fudbal. Tehnika se na ulici usavrsava, a ne u skolama fudbala sa tatinim mazama. Ovo sad sinovi fudbalera, gejevi koji su tu da iskoriste priliku, lepa lica koja Nike i slicni guraju jer se lepo slikaju, e zato Kantona kaze za pravi fudbal gledajte nize lige. A ovaj lik je stvarno imao neku sacuvaj Boze sudbinu, ali ta generacija Spursa je meni bila neverovatna koliko su stvarno igrali jedni za druge i radovali se golovima saigraca od srca.

Marko Pavlovic

pre 11 meseci

Svaka čast. Većiina nema mu da da govori otovoreno o ovim problemima, makar i posle 20-30 godina. Ti si bato još i odličan ispao.......
V

Vladivostok

pre 11 meseci

Ovo mi iz ovih krajeva ne mozemo skroz razumeti. Ex Yu zemlje ovo nemaju, hvala Bogu, ali geta koja postoje u Engleskoj, Francuskoj, Nemackoj, Holandiji, Skandinaviji, to mi nismo imali prilike ovde da vidimo. Zato mi je smesno kad pricaju o nekoj ulici klinci iz Bga, kako su Dorcol, Zemun, NBG ili Vracar bili teski za odrastanje. Zato me i ne cudi kad “polude” od para klinci koji su dosli iz ovakvih prica kao Dele.
М

Маре_

pre 11 meseci

Па није баш ни да је код нас бања. Клинац си имаш 20 година, хоћеш лову за патике, одећу, море, ауто, да изведеш рибицу мало а завршио си једва неку средњу машинску и можеш отприлике да радиш на трафици за 400 евра(а ни ови с факсом не могу много боље). А с друге стране видиш да старији лик из краја обрће ту твоју месечну плату на дневном нивоу на лак али не баш законит начин. И ту креће прича која се заврши зеленашењем, ваљањем, разним мутним пословима и на крају затвором. О разореним породицама код нас да не говорим, проблему алкохолизма, коцке, наркоманије итд. Све је то исто гето само нема црнаца са утокама по улици.
V

Vladivostok

pre 11 meseci

Druze ti prica o tome da “klinac” trazi luksuz, ovo sto Dele prica, nije imao da jede, seksualno zlostavljan, majka narkomanka. Takvih ima na milione, oni ne zele luksuz vec da pobegnu iz pakla. U Srbiji i regionu niko nikad u istoriji nije umro od gladi, a tamo toga ima koliko hoces. Ogromna je razlika, a ta tvoja prica je bas ono bajata.
T

Twix

pre 11 meseci

@Mare: Ma kakav geto, druze, u Srbiji? Ne postoji kraj kojim ti u svako doba dana i noci ne mozes da prodjes ili u koji policija ne ulazi. Beograd je jedan od bezbednijih svetskih gradova. Ovo su ljudi prakticno izolovani od ostatka i zive po pravilima najjaceg u plemenu. Neki citav zivot ne izadju odatle, pa ni ne progovore engleski. Poslusaj Nketiu. Lik rodjen u Londonu, govori kao da je juce sleteo iz Gane. Da ti ne pricam da sa prvim sumrakom nema sta da trazis na ulici.
1

145 5

pre 11 meseci

@Twix Ok, iz ličnog iskustva mogu da kažem da su to čiste gluposti. London je jedan od najbezbednijih gradova na svetu. Živeo sam tamo punih 12 godine i u južnom Londonu koji je ozloglašen ali nikada ništa ružno nisam video. Ovo što si ti opisao kada padne mrak nema ko šta da traži na ulici, pa nije to London iz vremena DŽEKA TRBOSEKA. A ovi crnci vole da preteraju, valjda takve priče povećavaju popularnost. London je zaista prelep, ne samo srce londona takozvani city of london. Ima zaista lepih parkova, objekata i okolina Londona na primer prvo mi pada na pamet Richmond upon Thames, Croydon, Hillingdon. Colne walley nacionalni park odmah na izlasku iz severnog londona. Rezervat ptica, park za šetnju sa puno zabavnog sadržaja.
T

Twix

pre 11 meseci

@145 5: Sto se tice Londona, konkretno sam opisao samo kako Nketia zvuci. A da je jedan od najbezbednijih, da u placenim anketama jer je gradonacelnik Sadik multi kulti pa necemo da kvarimo. Istina je da se Britanci iseljavaju toliko brzo da su po prvi put manjina u Londonu. Oni kazu da je nebezbedan, ali ako pitas migrante njima je super i sve im je lepo jer oni za bolji i stariji London ne znaju.
М

Маре_

pre 11 meseci

@Владивосток Какав луксуз човече, са 400 евра у Београду не можеш основне ствари себи да приуштиш. Пишеш као да овде нема сексуалног злостављања, очева алкохоличара, мајки наркоманки и разјебаних породица. Социјални случајеви у поменутој Енглеској неретко живе боље него регуларне породице овде. За овог другог лика је гето само фавела у Рију где ће мали бразилац да те скрати за главу због телефона од 200 евра. То је екстрем тотални и не значи да ако овде хвала Богу није тако да тече мед и млеко. Не знам одакле си али ја само у блоку знам више случајева где чак нормални клинци из океј породица, спортисти и слично заврше или у затвору или просећи по улици јер их је дрога узела под своје. О онима из разјебаних породица малтене осуђених на криминал да не причам.