Engleska promenila kapitena uoči Mundijala u Rusiji

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.05.18. | 10:30

Očekivana odluka selektora Gereta Sautgejta

Napadač Totenhema Hari Kejn promovisan je u novog kapitena reprezentacije Engleske na predstojećem Mundijalu u Rusiji.

Selektor Gordog Albiona Garet Sautgejt imenovao je svoju prvu zvezdu za novog vođu tima tokom sastanka na Vembliju koji je održan sinoć. Pre Kejna, kapitensku traku Engleske nosili su Džordan Henderson i Erik Dajer, ali će golgeter Pevaca biti glavni u Rusiji.
"Hari poseduje neverovatne lične osobine. On je vrhunski profesionalac, što je najvažnija stavka prilikom izbora svakog kapitena. Veruje u sebe, postavio je sebi i timu visoke standarde i ostalim saigračima je odlična poruka da su dobili novog kapitena koji već neko vreme pokazuje da je jedan od najboljih fudbalera na svetu", obrazložio je odluku Sautgejt.

Izabrane vesti

ENGLESKA ŠAMPION SVETA - kvota 17,00

Selektor Engleske ima velika očekivanja od novog vođe na terenu, ali se uzda i u ostale igrače.
"Moje mišljenje je da je tokom proteklih 18 meseci Hari pokazao želju da se poveže sa ostatkom tima na način na koji niko ranije to nije činio. Naravno, njemu je potrebna pomoć ostalih dobrih lidera u timu jer ne postajete top tim samo tako što imate top kapitena. Moraju i ostali da mu pomognu i uveren sam da je to neophodna komponenta za uspeh Engleske", zaključio je Garet Sautgejt.

Učešće na Mundijalu u Rusiji reprezentacija Engleske započinje protiv Tunisa 18. juna, a u Grupi G su još i Panama i Belgija.

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018Hari Kejnreprezentacija Engleskekapiten

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara