Duel Nojera i Sake u poslednjim trenucima meča (Reuters)
Duel Nojera i Sake u poslednjim trenucima meča (Reuters)

Englezi u neverici, Saka pratio sudiju do tunela zbog penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 00:11

Na Emiratima smatraju da ih je Glen Niberg drastično oštetio

Prvi meč sa Bajern Minhenom u četvrtfinalu Lige šampiona odlično je počeo po Bukaja Saku, ali se završio frustrirajuće. U 12. minutu engleski reprezentativac doneo je prednost Arsenalu, međutum, u nadoknadi meča nije uspeo da iznudi penal koji bi njegovom timu dao priliku da pobedi sa 3:2.

Besan je bio Saka zbog odluke arbitra Glena Niberga, raspravljao se sa Šveđaninom sve do njegovog ulaska u tunel ka svlačionicama, ali naravno, nije uspeo da ga ubedi da je fauliran prilikom duela sa Manuelom Nojerom.

Izabrane vesti

Iako ima onih koji misle da je napadač Arsenala namerno inicirao kontakt i da pri startu Bajernovog golmana nije bilo dovoljno intenziteta da bi sudija pokazao na belu tačku, nekadašni štoperi Rio Ferdinand i Martin Kion u neverici su u TV prenosu komentarisali detalj iz poslednjeg od pet minuta nadoknade utakmice.

"Kako ovo nije penal? Ne mogu da verujem da sudija nije pokazao na belu tačku... Ovo je čist penal! Na stadionu sam i šetam u neverici držeći se rukama za glavu", slikovito je pričao nekadašnji defanzivac Mančester Junajteda i engleske reprezentacije, a sa njim se slagao bivši defanzivac Arsenala, dodavši da mu je čudno što sudija nije tražio da sam pogleda snimak.

Nakon Sakinog gola Bajern je uspeo da okrene na 2:1, ali je Leandro Trosar u 76. minutu pogodio za, ispostaviće se, konačnih 2:2. Belgijanac se, takođe, nije složio sa odlukom sudije Niberga, koju je Šveđanin doneo na konsultaciju sa VAR sobom.

"Meni je delovalo kao čist penal, mislim da je postojao kontakt... Nismo zadovoljni ishodom utakmice, ali kada gubiš 1:2 na poluvremenu, dobar je i remi. Dobro smo počeli, mogli smo da postignemo još dva-tri gola posle vođstva, ali videli ste kakav je Bajernov kvalitet", konstatovao je Trosar.

Trener Tobdžija Mikel Arteta nije želeo da diše galamu zbog odluke sudije.

"Nisam lepo video tu situaciju, ali odluka je doneta i ne možemo da je promenimo. Mogli smo mnogo više toga da uradimo večeras", svestan je Španac da je njegov tim propustio nekoliko dobrih šansi da ranije stigne do prednosti pred revanš u Minhenu.

Dodao je Arteta i da je razgovarao sa sudijom o spornoj situaciji.

"Rekao mi je samo da su proverili situaciju u VAR sobi i da su odlučili da nema penala".


tagovi

ArsenalLiga šampionaBajern MinhenBukajo SakaManuel Nojer

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara