Everton ima novog sportskog direktora: Majstor za talente, trofeje i novac! Već ima i dva pojačanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 17:30

Počeli pregovori i sa trenerom

Vreme promena na Gudison parku. U danu kad se rastao sa Semom Alerdajsom, Everton je povukao još jedan potez koji bi trebalo da mu garantuje svetliju budućnost. Doveo je Marsela Brandsa i postavio ga za sportskog direktora.

Sa širokim ovlašćenjima. Prvo: biće zadužen za transfer politiku, što je i očekivano. A drugo, omogućeno mu je da rukovodi mlađim kategorijama, kao čovek koji će osetiti kad je pravi trenutak da se talenti iz omladinskog pogona prebace u prvi tim. Na osnovu onoga kako je radio u PSV-u reklo bi se da je klub iz Liverpula pogodio u centar mete, jer su Filipsovci sa Brandsom osvojili tri titule holandskog prvaka u poslednje četiri godine, a usput im je doneo u kasu oko 200.000.000 evra.

Izabrane vesti

U direktorskoj fotelji zamenio je Stiva Volša, koji se nije proslavio po povratku iz Lestera, pošto je samo prošlog leta potrošio oko 250.000.000 evra, a doživeo turbulentnu sezonu, na čijem je začetku klupu morao da napusti Ronald Kuman, a Alerdajsu je poverena misija spasavanja.

Sa Brandsom bi trebalo da bude drugačije. Na taj zaključak navodi titula sa AZ Alkmarom (sezona 2009/2010, kad je Luj van Gal sedeo na klupi), te neka od imena koja je uspeo da afirmiše tokom osmogodišnjeg mandata u Ajndhovenu. Smatra se najzaslužnijim za pronalske Memfisa Depaja, Žoržonja Vajnlalduma, Drisa Mertensa, Kevina Strotmana, do meksičkih senzacija Andresa Gvadrada, Ektora Morena, zaključno za Irvingom Lozanom, jednim od najzaslužnjih pojedinaca za povratak titule u Ajndhoven, po dolasku iz Pačuke.

Prvi zadatak Marsela Brandsa biće da nađe novog trenera. Kao favorit slovi Portugalac Marko Silva, koji je po dolasku u Englesku radio u Halu i Votfordu, a od januara i otkaza na Vikaridž roudu nema angažman. Njega u narednim danima očekuju pregovori sa upravom Evertona i bude li sve proteklo prema najavama potpis ugovora 1. juna, kad zvanično počinje i mandat novog sportskog direktora, oročen na dve godine.

A ovaj je već naciljao dve mete. Naravno, iz Holandije. Špekuliše se da je prva želja pomenuti Lozano, krilni napadač koji je eksplodirao minule sezone (17 golova, 11 asistencija u Erediviziji), a drugi centrlani vezni Marokanac Hakim Zijeh iz Ajaksa (devet pogodaka, 17 asistencija). Pretpostavka je da bi njih dvojica u paketu mogli da koštaju oko 80.000.000 evra.

FOTO: Action images


tagovi

Marsel BrandsIrving LozanoHakim Zijeh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara