Evo i četvrte ponude za Vilijana

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 19:23

Čelsi sad već počinje da razmišlja o prodaji...

Prve tri Barselonine ponude za Vilijana nisu ni na trenutak zainteresovale upravu Čelsija i zbog toga su gotovo automatski bile odbijene. Četvrta, koja je lansirana danas popodne, zagolicala je maštu Čelsijevih direktora, koji su sada počeli da razmišljaju o prodaji svog Brazilca.

Barselona je tokom dana na Čelsijevu adresu poslala ček na 72.000.000 evra i sada je na svega 8.000.000 evropskih novčanica od cene koja je postavljena na Stamford Bridžu. Ipak, kako je Barselona pokazala ozbiljan nivo upornosti da potpiše Vilijana, ali otišla korak napred sa ponudom gotovo 11.000.000 evra većom od poslednje koja je odbijena, u Čelsiju je posađeno zrno uverenja da bi sledeće spuštanje rampe moglo da otera vrlo ozbiljnog kupca.

Izabrane vesti

Suma od 72.000.000 evra prilično je jaka za igrača koji uskoro puni 30 godina kroz nekoliko dana i na Bridžu su toga vrlo svesni. Istina, Mauricio Sari je za to da Vilijan ostane, ali ponuda koja je stigla u Zapadni London teško da može da se odbije. Takođe, kako Vilijanu ugovor sa Čelsijem važi do juna 2020. godine, ovo je praktično jedna od poslednjih šansi, ako ne i poslednja za klub da zaradi ozbiljniju svotu novca od prodaje. Pod „ozbiljna“ mislimo - u rangu one koju je Barsa sada dostavila. Jer, takav novac narednog leta Čelsi verovatno ne bi dobio.

Pre nego što uopšte pomisli da završi transfer, Barselona prvo mora da reši pitanje stranaca, pošto trenutno ima mesta za samo tri igrača van Evropske unije i svi slotovi su popunjeni (Kutinjo, Mina, Artur). To znači da je Minin odlazak, praktično, izvestan. 

Podsetimo, Čelsi je već rekao „NE“ ponudama od 55.000.000, 59.000.000 i 61.000.000 evra. Izraelski agent Pini Zahavi, inače u vrlo dobrim kontaktima s upravama dva kluba, ujedno i Vilijanov agent, mogao bi da ima ključnu ulogu u ovom poslu. Njega čeka lepa provizija u ovom poslu, zbog čega bi mogao da pogura vrhušku Čelsija da Vilijana proda i tako oslobodi prostor za dovođenje Aleksandra Golovina, koji nije igrač direktno s njegove pozicije, ili Antonija Marsijala, koji je bliži onom što Brazilac igra.

Vilijan je, podsetimo, jedna od želja Lionela Mesija, a svoj uticaj iskoristio je i Vilijanov saigrač iz reprezentacije Filipe Kutinjo

Hoće li se akcija koja traje više od tri meseca završiti srećno po sve strane?

Foto: Action Images


tagovi

VilijanLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara