Evo Silve u Sevilji? Upitna je otkupna cena, Maćin neće biti zadovoljan...

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.08.18. | 09:40

Španci tvrde da je 20.000.000 evra, Italijani da je 38.000.000 evra

Dolazak Gonzala Iguaina vratio je Milan u eru klasičnih „devetki“, kada su golgeteri bili najvažniji šrafovi napadačkog arsenala. Eksperimenti sa Nikolom Kalinićem i Andreom Silvom pokazali su da tu sreće nema jer, treba priznati, Iguain je za obojicu i dalje klasa. I, pritom, napadač je koji sam može da nosi igru. Takav špic se na San Siru čekao još od Zlatana Ibrahimovića.

Danas se stvari drastično menjaju. Nikola Kalinić je prodat Atletiko Madridu, dok je Andre Silva na pragu Sevilje! Milan se rešio dvojice napadača koji su prošle sezone zajedno imali šesnaest golova u svim takmičenjima, odnosno tek osam Seriji A. I Milan će u tom poslu odlično zaraditi. Od Kalinića ide 15.000.000 evra, dok je za Silvu još otvoren front. Naime, iako je Sevilja postigla dogovor sa Milanom postigla dogovor o pozajmici s pravom otkupa i dalje ostaje misterija - koliko novca ide Milanu. 

Izabrane vesti

Naime, madridska Marka preko svojih izvora iz Andaluzije tvrdi da će Milanu ići 20.000.000 evra, što je donekle i realna suma novca gledajući kakvu je sezonu Silva imao. Međutim, milanska Gazeta javlja da će Milan iz celog posla izaći jači za 38.000.000 evra, što je upravo suma koju su Rosoneri prošlog leta platili Portu za portugalskog reprezentativca. 

Najzanimljivije je, ipak, ono što Marka kaže na temu dolaska Andrea Silve. Naime, trener Pablo Maćin je od samog početka želeo Mišija Batšuaja, jer njega vidi kao napadača koji može da postiže golove i samostalno se izbori za poziciju i gol-šansu u kaznenom prostoru. Andre Silva to, realno, nije. Zato ne treba čuditi ako Sevilja do kraja prelaznog roka bude dovela još jednog napadača. Možda baš Batšuaja, mada je posle zatvaranja letnje pijace u Engleskoj to sad teško izvodljivo. Zato je jedna od opcija Maksi Gomez, za koga je Selta nedavno odbila gotovo 30.000.000 evra sa bonusima od Vest Hema. 
"Voleo bih", odgovorio je Maćin na pitanje - da li bi voleo da dovede više napadača ovog leta?
"Posebno ako se radi o igračima koji svojim kvalitetima mogu da promene stvari na terenu, onda bih bio prezadovoljan. Profil napadača koji mi nedostaje je finišer. Neko ko bi bio udarna igla moje filozofije, a to je da imam snažnog napadača u kaznenom prostoru. Takav nam igrač fali, takvog i tražimo. Verujem da ćemo naći takvog igrača".

Čekamo ime misterioznog golgetera...

Foto: Action Images


tagovi

Andre SilvaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara