Stadion Trabzona (©Shutterstock)
Stadion Trabzona (©Shutterstock)

Evropski okršaj na obali Crnog mora, navijače Trabzona podgrejao trač o Kolarovu

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 13:26

U 2. kolu Superlige Turske u ponedeljak od 18.15 časova sastavljaju se dva tima koji učestvuju u kvalifikacijama za Ligu konferencije, Trabzon i Sivas. Program zatvara duel Galatasaraja i Hataja od 20.45.

Nije lako igrati prvenstvene utakmice dok razmišljate o međunarodnim. Međutim, u takvoj situaciji se ovog ponedeljka nalaze i fudbaleri Trabzona i Sivasa, tako da njihov duel u 2. kolu prvenstva od 18.15 časova je praktično izjednačen. Pogotovo kad se u obzir uzme to da su oba tima u četvrtak pretrpeli bolne poraze i da im treba vremena da se regrupišu.

Prvenstveni meč dočekuju posle neuspeha na međunarodnoj sceni. Roma je trijumfovala u Trabzonu sa 2:1 golom u finišu, identično kao i Kopenhagen u Sivasu. Obe ekipe očekuju u četvrtak revanši, u gostima, pa će ovaj meč da im posluži više kao priprema za to.

Izabrane vesti

Trabzonu nedostaje samo jedan igrač, Dorukan Tokoz, koji je povređen. Svi ostali su u konkurenciji za večerašnji meč.

18.15: (1,75) Trabzon (3,60) Sivas (4,90)

Neposredno pred utakmicu u turskim medijima se pojavila informacija da bi Aleksandar Kolarov mogao da dođe u Trabzon. Iako je ona verovatno podgrejala njegove navijače, za sada ne postoje nikakve konkretne informacije u vezi toga da li je uopšte to realan transfer. Kolarov je navodno želja Trabzona, ali to je jedina informacija.

Za razliku od svog današnjeg rivala, koji je u 1. kolu pobedio Jeni Malatiju sa 5:1, Sivas je porazom otvorio šampionat. Od njega je bio bolji Konja sa 1:0. Pre toga je Sivas u Ligi konferencije eliminisao Petrokub i Dinamo iz Batumija, dok je Trabzon bio bolji od Moldea.

U pobedi nad Jeni Malatijom u strelce su se upisale obe zvezde Trabzona, Marek Hamšik i Žervinjo. Oni su bili strelci trećeg i četvrtog gola.

Što se tiče Sivasa, na obali Crnog mora neće igrati danas sigurno povređeni Aron Apindangoje, Dimitrios Gutas i Pedro Enrike. Srpski fudbaler Armin Đerlak nije povređen, ali neće se naći u protokolu. Nije bivši vezista Partizana u planovima trenera Rize Kalimbaja i nijednom ove sezone uopšte nije bio ni na klupi.

Kolo zatvara utakmica vicešampiona Galatasaraja i Hataja, koja je na programu od 20.45 časova. Tim iz Istanbula je otvorio prvenstvo trijumfom nad Giresunom sa 2:0, dok je Hataj na premijeri remizirao sa Kasimpašom (1:1).

TURSKA 1 – 2. KOLO

Petak

Kajseri – Adana Demir 1:1 (1:0)

Subota

Rize – Karagumruk 0:0

Kasimpaša – Giresun 2:0 (1:0)

Gazijantep – Bešiktaš 0:0

Alanja – Altaj 1:4 (0:2)

Nedelja

Konja – Bašakšehir 2:1 (0:1)

Geztepe – Jeni Malatija 0:1 (0:0)

Fenerbahče – Antalija 2:0 (0:0)

Ponedeljak

18.15: (1,75) Trabzon (3,60) Sivas (4,90)

20.45: (1,50) Galatasaraj (4,30) Hataj (6,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

TrabzonSivasporTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara