Radin i Natho (©MN Press)
Radin i Natho (©MN Press)

Fener i Dinamo Kijev čekaju Partizan, TSC ili Voša za Konferenciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 21:03

Bizarnost evropskih kupova na delu

Odigrao je Partizan za sebe u pretposlednjem kolu, nije kalkulisao sa plasmanom, iako je bizarnost evropskih kupova takva da ispada da je bolje biti treći na kraju nego drugi. Zašto? Zato što vicešampion države nema garantovano mesto u grupnoj fazi nijednog evropskog kupa, dok trećeplasirani ima sigurnu makar grupu u Ligi konferencije.

No, da krenemo redom sada kada definitivno znamo rasplet u borbi za treće mesto.

Izabrane vesti

Partizan će u kvalifikacije za Ligu šampiona krenuti iz drugog kola. I prema sadašnjoj situaciji, tu neće biti nosilac i ima samo dva moguća rivala. Ali, paklena! Mogući rivali crno-belih su Fenerbahče i Dinamo iz Kijeva!

Partizan bi morao da prođe ovu fazu kvalifikacija da bi imao sigurnu grupnu fazu makar nekog kupa. Ako, pak, ispadne, što u ovom momentu deluje kao dosta realnija opcija s obzirom na snagu protivnika, onda bi išao u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ako i tamo ispadne, onda u borbu za Ligu konferencije. Sve kada se sabere, Parni valjak mora makar nekog da izbaci tokom evropskog leta da bi zaigrao u grupi bilo kojeg od tri međunarodna takmičenja.

Prema sadašnjem stanju, ako bi se Partizan prebacio u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, potencijalni rivali bi mu bili: Rapid Beč, Rijeka, Omonija Nikozija, Servet, Serkl Briž, Lugano i Krivbas.

Što se tiče TSC-a, on će kao trećeplasirani igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope ukoliko Vojvodina ne osvoji Kup Srbije. I to će krenuti iz poslednjeg kola! Topolčani neće biti nosioci, što znači da su im potencijalni rivali, na današnji dan: Ajaks, Braga, LASK, Bašakšehir, Molde, Plzen, Sen Žil, Ludogorec, Midtjilend, Sparta Prag i Malme.

Ukoliko se ne plasira u grupnu fazu Lige Evrope, TSC će ići direktno u Ligu konferencije i na žrebu bi bio u šestom, poslednjem šeširu.

Ako se desi da Vojvodina osvoji Kup Srbije, onda se cela slika menja, Novosađani će ići u četvrtu rundu. Ali, o tom posle utorka...



tagovi

FK PartizanTSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaLiga šampionaLiga EvropeLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara