Fernandinjo (Reuters)
Fernandinjo (Reuters)

Fernandinjo stigao na potpis: Posle 17 godina na istom mestu

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.06.22. | 10:12

Brazilac odbio unosnije ponude da bi se vratio kući

Posle devet godina u Mančester Sitiju, Fernandinjo je kao kapiten podigao trofej šampiona Premijer lige i oprostio se od engleskog kluba.

Pre godinu dana ga je Pep Gvardiola nekako ubedio da produži saradnju na makar još jednu szeonu ali ovoga puta nije mogao. Brazilac je doneo čvrstu odluku da napusti Siti i vrati se kući.

Izabrane vesti

Sinoć je stigao u Kuritibu gde ga očekuju pregledi i potpis ugovora sa Atletiko Paranaenseom, klubom u kojem je pre 20 godina i počeo seniorsku karijeru. Potpisaće ugovor na dve godine i biti kapitalno pojačanje za popularni Furasao. Prelazni rok u Brazilu se zvanično otvara 18. jula tako da Fernandinjo može da debituje tek posle tog datuma. 

Čim je u maju postalo jasno da definitivno napušta Siti, Atletiko Paranaense ga je kontaktriao i pozvao da se vrati kući. Zbog poziva matičnog kluba, Fernandinjo je odbio bogatije ponude većih brazilskih klubova poput Korintijansa, Palmeirasa, Botafoga i Flamenga, kao i pozive sa Bliskog istoka. Želeo je da stavi tačku tamo gde je sve i počelo. Kako je rekao predsedniku kluba, najveća želja mu je bila da ga njegova deca vide u crveno-crnom dresu Atletika.

Fernandinjo ima 37 godina, ponikao je u Atletiko Paranaenseu i za njega odigrao tri sezone, da bi 2005. prešao Šahtjor za koji je igrao čak osam sezona, a onda još devet u Mančester Sitiju.


tagovi

Atletiko ParanenseLetnji prelazni rok 2022Fernandinjo

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara