Fešta u Amsterdamu! AEK izrešetan, Taljafikovo čudo od gola, asistencija kapitena Tadića!

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.09.18. | 21:01

Ubedljivi Kopljanici pregazili Atinjane - 3:0

Fešta u Amsterdamu! Ajaks je na najbolji mogući način otvorio sezonu u Ligi šampiona i napravio idealnu uvertiru predstojećeg derbija sa PSV-om u naicionalnom prvenstvu. Kopljanici su izrešetali mrežu grčkog šampiona AEK-a u drugih 45 minuta i najavili da će biti ozbiljni konkurenti za plasman u osminu finala u grupi E - 3:0 (0:0).

Gosti su nekako uspeli da odole domaćinu u prvom delu meča, ali se sve promenilo već u prvom napadu drugog poluvremena. Neres i Taljafiko su na sjajan način nasamarili odbranu protivnika, pa je argentinski levi bek postigao prvi od svoja dva pogotka na utakmici.

Izabrane vesti

Erik ten Hag je ubrzo iz igre izveo Huntelara, a na teren poslao mladog vezistu Donija van de Beka. Na prvi pogled je delovalo da je to pokušaj domaćeg trenera da sačuva pobedu, ali su Kopljanici tada promenili formaciju i dobili na ubrzanju, pa su ubrzo rešili pitanje pobednika.

Kapiten Dušan Tadić je bio asistent drugog pogotka na utakmici, koji je postogao baš Van de Bek, ali je prava fešta sačuvana za kraj. Eiting je u poslednjem minutu utakmice poslao loptu u prostor za Taljafika, a ovaj je iskosa sa desne strane lobovao nemoćnog Vasiliosa Barkasa. Možda je to bio gol iz nehata, ali je Amsterdam Arena doživela pravu eksploziju, a Argentinac zaslužio epitet igrača utakmice.

 

 

GRUPA E:

Ajaks - AEK 3:0 (0:0)
/Taljafiko 46, 90, Van de Bek 77/

Benfika - Bajern Minhen (u toku)


tagovi

Dušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara