Ivan Savidis
Ivan Savidis

Fifa preti: Grci, rešite ili letite!

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.03.18. | 19:37

Gazda sa pištoljem spušta zavesu na grčki fudbal?

Prvenstvo je suspendovano, ali grčkom fudbalu preti i mnogo bolniji udarac. Fifina komisija za monitoring nimalo diplomatski preti. Mora tako, dogorelo je do nokata. Otud iz Ciriha upozorenje: ili sredite situaciju u domaćem fudbalu ili se spremite da trpite žestoke sankcije. Među njima je i - izbacivanje Fudbalskog saveza Grčke iz svih međunarodnih organizacija!

Istina, Grci se nisu ni kvalifikovali na Mundijal u Rusiji, pa će imati vremena da se izbore sa problemima koji se nisu pojavili od juče, ali su isplivali na površinu kada je tokom derbija PAOK-a i AEK-a gazda solunskog tima Ivan Savidis - a sve posle poništenog gola za njegov tim pri rezultatu 0:0 - pištoljem krenuo na sudiju?!

Izabrane vesti

Granica preko koje se jednostavno ne može.
Fifa snažno osuđuje poslednja dešavanja u Grčkoj i poziva sve da momentalno reaguju i okončaju neprihvatljivu situaciju u grčkom fudbalu. Iako su poslednji incidenti pod okriljem nacionalnog saveza i lokalnih sudova, Fifa će pažljivo pratiti situaciju kako bi se uverila da će odgovarajuće mere brzo biti povučene“, počela je Fifa.

I potom sa reči na - pretnje.
Ne uspeju li nadležni organi da uvođenjem adekvatnih mera eliminišu nasilje iz sporta kako bi nacionalni šampiona tekao normalno obavezalo bi Fifu da se sama pozabavi ovim slučajem... Po Fifinom statutu, moguća kazna je i izbacivanje nacionalnog saveza i njenog članstva“.

Dakle, nema velikih takmičenja za reprezentaciju. Nema ni evropskih takmičenja za klubove!

Ivan Savidis tako bi mogao da grčke fudbale zavije u crno. A ko je u stvari on? Jedan od najbogatijih ljudi u Grčkoj, iako je samo poreklom Grk. Rođen je u Gruziji, bio major u sovjetskoj vojsci, član ruskog parlamenta, blizak prijatelj Vladimira Putina. Vlasnik je najveće ruske kompanije za proizvodnju duvana, Donskoj Tabak, nekoliko medija, da ne nabrajamo čega sve još, jer ima toga ihaha. PAOK je 2012. kupio za 10.886.811 evra.

(FOTO: Action Images)


tagovi

PAOKAEKIvan Savidis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara