Samir Nurković (©Reuters)
Samir Nurković (©Reuters)

FIFA sancionisala Južnoafrikance zbog Srbina: Nema transfera dok mu se ne plati 580.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.07.23. | 15:29

Samir Nurković je dobio na sudu tužbu protiv Rojala AM, ali prvoligaš odbio da mu isplati novac, zbog čega je dodatno kažnjen

Ružan raskid između srpskog fudbalera Samira Nurkovića i južnoafričkog prvoligaša Rojala AM je dobio novu epizodu. Klub je probio rok za plaćanje duga prema nekadašnjem omladincu Partizana, zbog čega je FIFA reagovala i žestoko ga sankcionisala. Rojal AM neće moći da registruje nova pojačanja sve dok ne bude isplatio kompletan dug Nurkoviću, a on sada već iznosi 580.000 evra.

Napadač je prošlog leta prešao u Rojal AM kao slobodan igrač, pošto mu je prethodno istekao ugovor sa Kajzer Čifsima. Stigao je kao veliko pojačanje, ali se već na letnjim pripremama povredio, zbog čega je propustio početak sezone.

Izabrane vesti

Kada je zalečio koleno, Nurković je već sklonjen iz tima, jer su u klubu iz Durbana smatrali da Srbin namerno nije prijavio već postojeću povredu kada je potpisivao ugovor. Obe strane su rešile da je najbolje da se što pre rastanu, ali problem je nastao kada je Rojal AM odbio da isplati Nurkoviću plate koje mu duguje.

Zbog toga se nekadašnji fudbaler Košica i DAK Dunajske Strede požalio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, koja je naložila Rojalu AM da isplati dugovanja. Klub je to odbio, rok je probijen, pa je sada morala da se umeša i FIFA kako bi kaznila Južnoafrikance.

Za to vreme Nurković trenira sa Kejp Taun Sitijem, ali još uvek nije potpisao za taj klub, pošto čeka da se završi čitava komplikacija sa njegovim bivšim klubom.


tagovi

Samir NurkovićJužna Afrika 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara