Voždovac (©Starsport)
Voždovac (©Starsport)

Fijasko Voždovca: Dva boda za deset kola i pad u zonu baraža

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 09:29

Zimski prelazni rok skupo koštao Zmajeve

Fudbaleri širom sveta, u kojem god rangu da igraju, ulaze u konkurenciju za godišnju nagradu „Puškaš“, koja se dodeljuje strelcu najlepšeg gola u tih 365 dana.

A, kada bi postojala neka nagrada za najefektniji autogol, neki „obrnuti Puškaš“, onda bi jaki kandidati za nju bili Novi Pazar i Voždovac, klubovi koji su napravili neviđeni „salto mortale“ u Mozzart Bet Superligi Srbije od kraja jesenje polusezone do danas.

Izabrane vesti

Dok Pazar, ipak, nosi prednost u odnosu na Zmajeve, jer je gajio neskrivene evropske ambicije, ima jak tim za domaće uslove, a onda je rešio da sam sebi puca u nogu, Voždovac je knjiški primer kako loša samoprocena tokom zimske „pijace“ može da dovede do teških neprilika.

Kolo pre kraja osnovnog dela prvenstva Zmajevi iz Zaplanjske su pali u zonu baraža. Četvrti su od nazad i da se danas završava šampionat, igrali bi protiv Smedereva za ostanak u eliti. No, to nije najgore po Voždovac, nego činjenica da do kraja ima još da se igra. Dakle, može da bude i gore.

Jer, tim sa Krova je za deset prolećnih kola osvojio samo dva boda. Nema nijednu pobedu. Prvi deo sezone završio je u gornjem domu, sa 28 bodova, bio je jedan od hitova jeseni, ovenčan brojnim pohvalama nakon perfektne partije i pobede nad Crvenom zvezdom (3:2).

Tabela na kraju jesenjeg delaTabela na kraju jesenjeg dela

Muke su nastale kada je pala zavesa na prvi deo šampionata. Uprava kluba je odlučila da naplati te dobre igre, pa je prodala Nikolu Zečevića u švedski Haken (1.000.000 evra), Borisava Burmaza u Rapid iz Bukurešta (400.000), Bogdana Jočića u Rubin iz Kazanja (400.000), a otišao je i Filip Damjanović u tursku Konju. Četvorica startera.

U osvit drugog dela šampionata klub je napustio trener Marko Savić, koji je dobio silne i opravdane pohvale za to kako je vodio ubedljivo najmlađu ekipu u ligi tokom jeseni. Šuškalo se da je digao ruke kada je shvatio da pojačanja umesto igrača koji su otišli – neće dobiti.

I tako žestoko oslabljen Voždovac je krenuo u prolećnu avanturu, pogrešno procenivši svoje snage. Epilog posle deset kola: osvojena samo dva boda (Novi Pazar 2:2, Čukarički 1:1) i sedam mesta lošiji plasman na tabeli od jesenjeg. Pad u plej-aut i zonu baraža, u kojoj će udarati i orkani i tornada do kraja šampionata, jer nikom se ne seli, zajedno sa Radnikom, u niži rang.

Za pohvale je to što Voždovac nastavlja da forsira „decu“, što veruje i dalje u trenera kojem je dao šansu na startu proleća. Ali, silna će borba da bude na Krovu da Zmajevi ostanu u superligaškom gnezdu i za narednu sezonu.



tagovi

fk voždovacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara