Filipa Mladenovića želi Legija, on neće tamo zbog neprijatelja iz Zvezde

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.12.18. | 13:10

Srpskom beku opet skočila cena

Karijera Filipa Mladenovića je prepuna uspona i padova. Taman kada padne u zaborav, on odigra sjajno i opet dođe u žižu javnosti. Takav je i sada slučaj u Poljskoj, gde mu je nepuna sezona bila dovoljna da uđe u top formu i skrene pažnju na sebe.

Mladenović je trenutno član poljske Lehije iz Gdanjska, ali tamošnji mediji pišu da je za njega zainteresovan najveći klub u državi - Legija iz Varšave. Poljski šampion je zainteresovan, pominje se i visina transfera od oko 1.500.000 evra ali Mladenović nije raspoložen za prelazak u Varšavu. I ima valjane razloge.

Izabrane vesti

Čačanin je jedan od najstandardnijih i najboljih igrača Lehije koja je prva na tabeli i nalazi se u seriji od pet prvenstvenih pobeda. Ima pet bodova više od Legije i klub iz Gdanjska svakako ne bi želeo da pojačava najvećeg rivala u borbi za titulu. A i Mladenoviću je lepše da bude nosilac igre u timu u kojem se dobro uklopio, nego da usred sezone menja sredinu. Drugi razlog zbog kojeg ne bi prešao u Legiju je njegov stari neprijatelj – Rikardo sa Pinto.

Portugalac je trener Legije, a Mladenović je tokom karijere imao sa njim negativna iskustva u Crvenoj zvezdi i Standardu iz Liježa gde su im se putevi ukrstili.
„Ne znam odakle se pojavila ta informacija. Sjajno mi je u Lehiji, uživam u životu i fudbalu u Gdanjsku.  Ne zanimaju me drugi klubovi. Osim toga, imam i loša iskustva sa Sa Pintom. Nemam dobar  odnos i ne želim opet da radim sa njim“, rekao je Mladenović za posljke medije.

Portugalac je bio trener koji je precrtao Mladenovića u Zvezdi kada je nasledio Aleksandra Jankovića na klupi crveno-belih.

Mladenović je na mala vrata napustio Marakanu, da bi potom eksplodirao u BATE Borisovu sa kojim je igrao i u Ligi šampiona, pa je obezbedio transfer u redove bundesligaša Kelna. Tamo se nije proslavio pa je kao želja Aleksandra Jankovića u decembru 2016. godine stigao u Standard. Ali Janković je ubrzo smenjen, a na njegovo mesto je došao Sa Pinto koji je odmah precrtao Mladenovića i distancirao ga od prvog tima.

Srpski levi bek je morao opet da beži od Portugalca i na mala vrata je kao slobodan igrač stigao u Lehiju prošle zime. U poljskom timu se vrlo brzo izborio za status standardnog prvotimca, a u aktuelnom šampionatu je jedan od najboljih igrača. Od 17 mečeva Lehije u prvenstvu, Mladenović je igrao 16 mečeva po 90 minuta.

Timu iz Gdanjska ide odlično i Legija je došla na ideju da oslabi direktnog konkurenta. Ipak, izgleda da od toga neće biti ništa...

(FOTO: MN Press)


tagovi

LegijaLehijaFilip Mladenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara