Filip Kostić
Filip Kostić

Filipe, nisi mogao da izabereš lepši trenutak (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.12.18. | 19:56

Ajntraht pobedio Leverkuzen (2:1) zahvaljujući golu i asistenciji srpskog reprezentativca

Postala je navika u Frankfurtu (i to lepa) da u svakom kolu po jedan Srbin zablista i doprinese pobedi Orlova.

Prvo je to nekoliko puta ove jeseni uradio Luka Jović, u Ligi Evrope pre neki dan i Mijat Gaćinović, a večeras u Bundesligi Filip Kostić. Došlo je vreme da i hitronogi Kragujevčanin zablista na Valdštadionu i donese važan trijumf Ajntrahtu nad Bajerom iz Leverkuzena 2:1 u 15. kolu - 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Nije Ajntraht igrao ofanzivno večeras kao što ume. Trener Hiter se odlučio da ide na kontre, možda predosećajući da bi levonogi Srbin mogao da bude tihi heroj i čovek odluke. Tako je domaćin i stigao do prednosti, tiho i nečujno, posle nekoliko nestvarnih prilika za goste i majstorskih odbrana Kevina Trapa. Leverkuzenu je poništen (ispravno) i gol Belarabija u 19, a na drugoj strani u 28. stadion je eksplodirao.

Kostić je sa leve strane zavrnuo loptu, ona došla do Denija Da Koste, a desni bek, inače nekadašnji fudbaler Leverkuzena, nije imao milosti prema bivšem klubu. Mogao je Bajer, koji je igrao dobro da dođe do izjednačenja i u samom finišu, ali je Kai Haverc na drugoj strani promašio gol u situaciji jedan na jedan sa Kevinom Trapom.

Ajntraht je prelomio meč u 57. minutu, kada je prvi strelac Sebestijen Ale proigrao Kostića koji se majstorski ubacio iz drugog plana i matirao Lukasa Hradeckog za 2:0. Ovo je ujedno i prvenac srpskog reprezentativca u Bundesligi ove sezone. Sve ostale golove dao je u Ligi Evrope.

Ipak, Leverkuzen se nije predao. Trener Herlih ubacio je u igru napadače Bejlija i Alarija i to je odmah donelo rezultat u vidu utešnog pogotka koji je postigao Karim Belarabi u 68. minutu. Ali na sledeću šansu gosti su čekali sve do 92. minuta, kada ih je večeras maestralni Kevin Trap osujetio da dođu do gola. Probao je Kevin Foland, ali bez uspeha.

I Ajntraht je imao šanse da pobedu učini ubedljivijom, ali se Ante Rebić nije snašao u nekoliko dobrih situacija koje mu je omogućio upravo Kostić.

Od Srba na terenu je kao starter igrao Mijat Gaćinović, sasvim solidno, dok je Luka Jović dobio šansu u 81. minutu umesto Rebića. I nije imao sreće da opet zatrese mrežu, promašio je sjajnu priliku u četvrtom minutu nadoknade.     

 

BUNDESLIGA - 15. kolo

Petak
Nirnberg - Volfzburg 0:2 (0:0)
/Gincek 58, Brekalo 90+3/

Subota
Hofenhajm - Menhengladbah 0:0

Augzburg - Šalke 1:1 (1:0)
/Gregorič 13 - Kaliđuri 53/

Fortuna - Frajburg 2:0 (0:0)
/Ajhan 55, 79/

Hanover - Bajern 0:4 (0:2)
/Kimih 2, Alaba 30, Gnabri 53, Levandovski 62/

Štutgart - Herta 2:1 (0:1)
/Gomez 64, 76 - Mitelštet 38/

Dortmund - Verder 2:1 (2:1)
/Alkaser 19, Rojs 27 - Kruze 35/

Nedelja
RB Lajpcig - Majnc 4:1 (2:1)
/Poulsen 14, 19, Verner 74, 88 - Onisivo 38/

Ajntraht - Leverkuzen 2:1 (1:0)
/Da Kosta 28, Kostić 56 - Belarabi 68/

Foto: Reuters


tagovi

Filip Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara