Finale Lige šampiona: Fordov sektor, Hajnekenov sektor, Masterkardov sektor... Genijalci, a gde su vam navijači?!

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.05.18. | 14:07

Za nekoliko godina verovatno neće biti ni ovoliko ulaznica za pravu publiku...

Fudbal je nekada bio sport u kojem je sirotnja igrala za sirotinju, potom su fudbaleri počeli da zarađuju milione, pa je elita igrala za sirotinju, a danas elita igra za elitu.

Liverpul i Real Madrid igraće u finalu Lige šampiona u Kijevu, a uživo će ih gledati tek šačica njihovih navijača. Ali zato će tribine biti ispunjene šeicima, oligarsima, raznoraznim selebritijima i sličnima. Zašto? Zato što se UEFA pobrinula da veliko finale najjače klupskog takmičenja na svetu ne bude više fudbalski praznik, nego najveći "ivent" za sponzore ikad organizovan. Naime, navijači Reala i Liverpula dobili su po 16.500 ulaznica za navijače i još oko 7.000 biće pušteno u prodaju, sve drugo je za poslovne partnere, sponzore i preostalu svitu.

Izabrane vesti

Pravi fudbalski navijači mogli bi propisno da se ispovraćaju kada vide kako će izgledati tribine u Kijevu.

Kada se svi gore navedeni brojevi saberu dolazimo do podatka da će popunjeno biti 63 odsto kapaciteta, a šta je s ostalim ulaznicama? Jednostavno, podeliće će ih na Fordov sektor, Hajnekenov sektor, Masterkardov sektor… Dobro ste pročitali, ostatak će popuniti sponzori, njihovi gosti, partneri i svi ostali koji blage veze s fudbalom nemaju.

Ne, sve ovo nije bilo ništa naspram besa onih običnih ljudi kada su čuli i videli koliko će ulaznice koštati. Prva kategorija, odnosno najskuplje karte, stajaće 395 funti, a one najjeftinije skoro 50 funti. 

Jedna reč, najblaža moguća - nepristojno! 

Foto: Action Images


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara