Finska rasterećena, Grci jure pobedu za kraj

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 15:40

Bilo bi iznenađenje da Finci ne okončaju ovo takmičenje onako kako su igrali u septembru i oktobru - pobedom

U "trećoj ligi" reprezentativnog fudbala ima još mnogo toga da se reši. U viši rang za sada je otišla samo Finska, a u ligu niže će Litvanija, Estonija i Slovenija. U grupi 1 direktan okršaj Škotske i Izraela odlučuje ko će u viši rang. Izrael je prvi meč dobio sa 2:1, tako da Škoti jure minimalac za prolaz. Izraelu paše remi ili poraz sa dva ili više datih golova. 

U grupi 2 Finci su prvi te prvi, kao što već rekli, ali bitno je izbeći treće mesto koje u teoriji vodi u niži rang, uz četvrtoplasiranog, naravno. Zapravo, najlošiji trećeplasirani ispada u Diviziju D. Suštinski, važno je biti bolji od Albanije (grupa 1) koja trenutno ima tri boda i završila je takmičenje. U okviru grupe 2 Estonija gostuje Grčkoj, dok Mađari čekaju Fince. Kako i Mađari i Grci imaju više bodova od Albanije, a Estonija ne može da ih prestigne, jasno je da ih treća pozicija ne ugrožava. 

Izabrane vesti

Kada je konkretno reč o današnjim mečevima, ako za nešto možemo da budemo sigurni kada je reč o okršaju Grčke i Estonije, to je da ovde neće pasti puno golova. Istina, Estonci su pre mesec dana odigrali efikasan meč sa Mađarima, ali tako nešto retko ponavljaju. Realno je i da Grci slave.

Bilo bi iznenađenje da Finci ne okončaju ovo takmičenje onako kako su igrali u septembru i oktobru - pobedom. Domaći Mađari nikako ne mogu do prvog mesta, pa i njihov manjak motivacije najavljuje dvojku. Ne očekujte više od dva pogotka.

U grupi 3 o prvom mestu odlučuju Norveška i Bugarska. Oba tima imaju po 10 bodova, a lakši posao imaće, čini se, Bugari, jer im dolazi prežaljena Slovenija. Norvežani idu na Kipar koji i dalje može da ispadne kao najslabiji trećeplasirani, pošto se u grupama sa četiri tima trećeplasiranima oduzimaju bodovi osvojeni u duelima sa najlošijim u grupi. 

Zato su u grupi gde je Srbija ugroženi i Crnogorci, bez obzira na svojih sedam bodova. Mini tabela trećeplasiranih trenutno izgleda ovako:

Kada su naši Orlovi u pitanju tri boda protiv Litvanije završavaju nam posao i plasman u Diviziju B. Nerešeno ne bismo smeli da odigramo, jer u slučaju pobede Rumunije nad Crnom Gorom imali bismo isti broj bodova kao Rumuni, a oni su u prednosti zbog boljeg međusobnog skora - većeg broja golova u gostima. 

Evo i kako izgedaju sve tabele Divizije C pred poslednju rundu:   

DIVIZIJA C

Grupa 1

Utorak
20.45: (1,80) Škotska (3,45) Izrael (4,80)

Grupa 2

Nedelja
20.45: (1,20) Grčka (6,00) Estonija (19,00)
20.45: (2,25) Mađarska (3,05) Finska (3,60)

Grupa 3

Ponedeljak
20.45: (1,72) Bugarska (3,50) Slovenija (5,40)
20.45: (7,25) Kipar (4,00) Norveška (1,50)

Grupa 4

Utorak
20.45: (2,90) Crna Gora (2,90) Rumunija (2,75) 
20.45: (1,12) Srbija (9,00) Litvanija (20,00)

Foto: Reuters


tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara