Fišerovo čudo sve češće trokira, Šalke kao preporođen, Beljo kalibar za velike stvari (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.03.23. | 17:45

Gladbah i Frajburg razočarali...

Dva od pet najozbiljnijih kandidata za plasman u Ligu šampiona iz nemačke Bundeslige ni da opepele ovog popodneva. Union Berlin je nastavio seriju loših rezultata, nije uspeo da postigne gol ni nakon 270 minuta fudbala u nizu, dok se Frajburgu ukazala šansa da finiš meča u Menhengladbahu odigra s igračem više, međutim brojčanu prednost učenici Kristijana Štrajha nisu uspeli da iskoriste - 0:0.

Zlata vredne bodove u borbi za opstanak uzeli su Augzburg i Šalke, a Majnc posle četvrte uzastopne pobede može da mašta o izlasku u Evropu.

Izabrane vesti

Union je u padu otkako je napravio najveći uspeh u istoriji kluba, eliminisavši Ajaks iz Lige Evrope. Čudo Ursa Fišera trokira već duže vreme i ozbiljno ugrožava plasman u Top 4. Keln ne samo da je odoleo u Kući starog šumara, nego je u dobrom delu utakmice bio bolji rival. Na kraju remi bez golova više po volji gostiju.

Frajburg ne krizira poput Uniona, ali ako ćemo po tabeli, rezultat u Menhengladbahu predstavlja malo iznenađenje. Pogotovo ako se zna u kakvom je stanju Borusija nakon onih 0:4 u Majncu. Uspeo je, doduše, Danijel Farke da podugne svoj tim, Ždrepci su čak bili bliži pobedi - Alesan Plea imao je dve stopostotne šanse posle dodavanja Markusa Tirama - pa opet, 'krompirići' ne pašu ni jednima ni drugima.

Remi Bensebajni bio je suviše nervozan u samoj završnici. Do to mere da je isprovocirao arbitra da mu pokaže drugi žuti karton. Frajburgu je bilo ostalo sedam-osam minuta da dođe do pobedosnog gola - nije uspeo.

Štaviše, izgledalo je kao da Borusija više želi pobedu...

Biće paklena borba za Ligu šampiona, ali u izgleda da nas u Nemačkoj očekuje i veoma uzbudljiv finiš kada je u pitanju donji dom. Šalke je nastavio da se diže, slavio kao gost u Bohumu i izjednačio se po broju bodova sa današnjim rivalom, Štutgartom i Hofenhajmom. Rudari su bili maltene otpisani, sada su ravnopravan takmac u borbi za opstanak.

Uloga heroja ide Marijusu Bilteru. On je najzaslužniji za oba pogotka gostiju.

A najviše uzbuđenja viđeno je u Augzburgu, gde je domaćin usrećio svoje navijače po četvrti put zaredom. Mladi Hrvatski napadač Dion Drena Beljo upisao je prvi pogodak u Bundesligi u 5. minutu susreta, kada je doneo prednost Bavarcima. Sve je sjajno odradio doskorašnji napadač Osijeka, od prijema do realizacije, čime je potvrdio da se radi o jednom od najtalentovanijih napadača sa ovih prostora.

Verder je uspeo da izjednači preko Jensa Stagea, ali ponajviše zahvaljujući nesporazumu golmana Augzburga Gikijeviča i kapitenu Guveluva, da bi konačnih 2:1 postavio Arne Majer na pas Ermedina Demirovića.

BUNDESLIGA – 23. KOLO

Petak

Borusija Dortmund - RB Lajpcig 2:1 (2:0)

/Rojs 29pen, Džan 39 - Forsberg 74/

Subota

Augzburg - Verder 2:1 (1:1)

/Drena Beljo 5, Majer 46 - Stage 17/

Borusija Menhengladbah - Frajburg 0:0

Bohum - Šalke 0:2 (0:0)

/Bilter 45, 79/

Union Berlin - Keln 0:0

Majnc - Hofenhajm 1:0 (1:0)

/Bareiro 34/

18.30: (6,50) Štutgart (4,30) Bajern Minhen (1,50)

Nedelja

15.30: (1,58) Bajer Leverkuzen (4,30) Herta (6,25)

17.30: (2,50) Volfzburg (3,40) Ajntraht Frankfurt (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara