Maruan Felaini
Maruan Felaini

Flešbek iz ere ser Aleksa: Junajted u nadoknadi - Old Traford neće nedostajati Arsenu Vengeru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.04.18. | 19:29

Mančester junajted slavio sa 2:1 u derbiju koji se neće dugo pamtiti

Bilo je sezona u kojima bi okršaj ovih timova u 36. kolu verovatno odlučivao o šampionu Premijer lige, ali danas je sve izgledalo kao da je u pitanju obična prijateljska utakmica. Osim u jednom. Mančester junajted je, kao nekad u eri Aleksa Fergusona, do pobede od 2:1 stigao zahvaljujući pogotku u sudijskoj nadoknadi. “Fergi tajmu” kako su je zvali dok je ser Aleks osvajao titulu za titulom.

Flešbek koji je Arsena Vengera u njegovom možda i poslednjem nastupu na Old Trafordu podsetio na silne pehare izgubljene u poslednjim minutima. Teatar snova je za Vengera uglavnom bio mesto koje mu je zadavalo noćne more. I neće mu nedostajati ako i definitivno posle odlaska iz Arsenala napusti i engleski fudbal.

Izabrane vesti

Ovaj danas poraz doduše neće ga dugo moriti. Nije imao skoro nikakav rezultatski značaj, iako je Junajted i matematički kaparisao mesto u Ligi šampiona, ali taman i da nije danas samo bi bilo pitanje kada će to i uraditi. Sa druge strane, uvek nešto znači kada se sastanu ova dva velikana. Zna to dobro Maruan Felaini, današnji Arsenalov dželat. Igrao se prvi minut sudijske nadoknade kada je kudravi Belgijanac u duelu sa Granitom Džakom temenom zahvatio loptu i primorao Tobdžije na kapitulaciju.

Sve do tog trenutka činilo se da će se utakmica sa miroljubivih 1:1, pošto je Junajtede nastavio sa oscilacijama koje ga “krase” tokom cele sezone. Jedne nedelje odlično, druge nikako. Danas vrlo bledo izdanje. Pol Pogba mu je doneo prednost već u 16. minutu, ali utisak je da Junajted ni u tom prvom poluvremenu nije bio bolji tim na terenu.

Poražavajuće, imajući u vidu da je Venger zbog revanša sa Atletikom u polufinalu Lige Evrope na teren poslao nekoliko omladinaca, jednog debitanta, a opet je bio blizu da izvuče remi protiv najjačeg sastava Žozea Murinja.

Pogodak Henriha Mhitarjana - koji Jermen iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio - doneo je Arsenalu izjednačenje u 51. minutu, ali ni on nije uneo nekakav život u igru. Sve dok Felaini nije Vengera podsetio na suštinu Old Traforda.

Bilo kako, derbi koji se neće dugo pamtiti. Osim možda u porodici 20-godišnjeg štopera Konstantinosa Mavropanosa, koji je večeras upisao debi za Arsenalov prvi tim. Pored njega, retku priliku da osete draž Premijer lige dobili su i 18-godišnjaci Ris Nelson i Džozef Vilok.

Premijer liga, 36. kolo:

Liverpul - Stouk 0:0

Barnli - Brajton 0:0

Kristal Palas - Lester 5:0 (2:0)
/Zaha 17, Mekartur 38, Loftus-Čik 81, Van Anholt 84, Benteke 90/

Hadersfild - Everton 0:2 (0:1)
/Tosun 39, Gej 77/

Njukasl - VBA 0:1 (0:1)
/Filips 29/

Sautempton - Bornmut 2:1 (1:1)
/Tadić 25, 54 - King 45+1/

Svonsi - Čelsi 0:1 (0:1)
/Fabregas 4/

Nedelja:

Vest Hem - Mančester Siti 1:4 (1:2)
/Kresvel 42 - Sane 13, Zabaleta 27, Žezus 53, Fernandinjo 64/

Mančester junajted - Arsenal 2:1 (1:0)
/Pogba 16, Felaini 91 - Mhitarjan 51/

Ponedeljak

21.00:  (1,18) Totenhem  (7,75)  Votford (13,0) 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Maruan Felaini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara