Floridsdorfer posti u 2018, Rid sa novim trenerom juriša ka Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.04.18. | 09:08

Fenjeraš dočekuje kandidata za promociju u društvo najboljih

Drugoligaški karavan u Austriji približava se kraju, a borba za ulazak u Bundesligu prilično je neizvesna. Vaker je odmakao na liderskoj poziciji, ali je proteklog vikenda iznenađujuće poražen u Kapfenbergu, pa sada najbližem pratiocu Hartbergu beži šest bodova, dok za drugim mestom vlada prava pomama. Radi se o poziciji koja garantuje direktnu promociju, a žele je tri ekipe - Hartberg, Nojštat i Rid. Nemojte da vas zavara Lifering, koji je u vrhu i šest bodova udaljen od vicešampionskog postolja, jer on kao filijala Salcburga nema pravo da uđe u najviši rang. Utešna nagrada jednom od tri gorepomenute ekipe je treće mesto, koje vodi u plej-of. Ali okršaj sa poslednjeplasiranim iz najjače divizije, makar on bio Sankt Pelten koji nije dorastao Bundesligi, nije garant za uspešan dvomeč. Sa druge strane, iz lige zbog reorganizacije ove sezone niko ne ispada, pa ne posmatrajte ekipe iz donjeg doma kao davljenike.

Večeras u premijernom duelu 30. kola Erste lige u severnom predgrađu Beča Floridsdorfu, poznatom po mestu rođenja Marka Arnautovića, domaći FAC dočekuje Rid. Domaćin je fenjeraš, bez pobede je na devet vezanih utakmica, odnosno, ne zna za slavlje u 2018. godini. Kao što smo već rekli, ne mora da brine za status drugoligaša, ali ga sasvim sigurno ne raduju dva osvojena boda u prolećnom delu sezone. Floridsdorfer nije zatresao mrežu na pet vezanih susreta kod kuće, kao i na sedam od proteklih osam mečeva, ali nije za otpisivanje jer je željan da pokaže da može da se nosi sa jačim rivalima.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Rid u Beč stiže sa oreolom ubedljivog favorita, što često nije uspevao da opravda u tekućoj sezoni. Mnogi u Austriji slažu se da zeleno-crni imaju ubedljivo najkvalitetniji tim u ligi posmatrajući imena, ali da nema kreativce što ih puno košta. Nedavno je Lasad Šabi smenjen sa mesta šefa struke, a posle velike muke i odbijanja silnih trenera da se late užarene klupe uprava je na mesto trenera postavila doskorašnjeg trenera mladog tima Tomasa Vajzenbeka. Pod njegovim vođstvom u petak je pobeđena Austrija Lustenau, čime je ekipa napravila prvi korak ka ponovnom penjanju na tabeli. Rid nije zatresao mrežu na tri poslednja gostovanja, ali mi očekujemo da oba tima postignu bar po gol i tako naprave pomak.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 18:30 3323 AUT 2 FAC Wien - Ried tgg gg 1,85
Ukupna kvota1,85

AUSTRIJA 2 - 30. KOLO

Ponedeljak
18.30: (8,50) Floridsdorfer (4,70) Rid (1,33)

Utorak
18.30: (2,45) Kapfenberger (3,25) Vatens (2,75)
18.30: (1,60) Lifering (3,70) Blau Vajs Linc (5,30)
18.30: (2,15) Vaker Insbruk (3,30) Hartberg (3,20)
18.30: (1,90) Nojštat (3,40) Austrija Luštenau (3,80)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Austrija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara