Foootball's coming home! Engleski teror na kontinentu - 11:2

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.18. | 23:39

Na pragu smo istorije

Prethodnih godina engelski klubovi su bili najveća razočranja Lige šampiona. U prethodnih pet sezona elitnog takmičenja, premijerligaški klubovi su samo u dva navrata dogurali do polufinala. Samo su tri puta bili u četvrtfinalima?!

A sada imaju ogromnu šansu da čak četri, a možda čak i svih pet njihovih klubova završi u četvfrtfinalnoj rundi! Što bi bio istorijski momenat jer nikada nijedna zemlja nije imala pet predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Ostrvski klubovi su furiozno startovali u osmini finala ovogodišnje nokaut faze. i to partijama u gostima! Mančester Siti je pregazio Bazel u Švajcarskoj sa 4:0, još ubedljiviji je bio Liverpul u Portu sa pobedom od 5:0, dok je Totenhem na gostovanju vicepravku Juventusu odirgao 2:2 i nadigrao italijanskog giganta što je dobra uvertira za revanš.

Sa ukupnom gol-razlikom 11:2, dve pobede i remijem, Ostrvljani su napravili sjajnu uvertira za preostale predstavnike Premijer lige. Narednog utorka Čelsi dočekuje Barselonu, a u sredu Mančester Junajted gostuje Sevilji. Naravno, Plavci imaju najteži posao protiv Katalonaca, ali nisu bez šansi. Dok je Mančester Junajted u dva meča veliki favorit protiv Sevilje. Liverpul i Mančester Siti su već u četvrtfinalu, Totenhem je bliži nego Juventus, očekuje se tamo i Mančester Junajted, a Čelsi bi upotpunio strašnu dominaciju engelskih klubova u nokaut fazi Lige šampiona. A da sve bude zanimljivije, Englez Džejms Milner je prvi asistent lige šampiona sa šest uspešnih gol dodavanja!

Kako na Ostrvu često vole da kažu: Football 's coming home!

(FOTO: Action images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara