Dejvid Mojes
Dejvid Mojes

Forever Blowing Bubbles: Vest Hem oterao Mojesa

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 13:49

A još mu nije istekao ni onaj šestogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom...

Doveli su ga sa ciljem da opstane u Premijer ligi. Doveli su mu Žoaa Marija na pozajmicu iz Intera i za 10.200.000 evra drugoligaškog napadača Džordana Hjugila, koji je odigrao samo tri utakmice. Istina, vratili su i Patrisa Evru koji je stigao kao slobodan igrač.

Sa ukupnim ulaganjem od 11.400.000 evra Dejvid Mojes je opstao u Premijer ligi. Ali ne i na klupi Čekićara. Vest Hem, klub koji je letos na novajlije potrošio 45.400.000 evra, većinu na Marka Arnautovića i Havijera Ernandeza Čičarita objavio je da neće nastaviti saradnju sa šefom struke.

Izabrane vesti

Izrazili su mu zahvalnost na učinjenom i saopštili da neće produžiti ugovor. Kažu da traže “trenera visokog kalibra, koji će voditi klub u uzbudljivu budućnost“. Izabraće ga u narednih 10 dana. Do tada neće komentarisati ko bi to mogao da bude.

Zanimljivo, negde u ovo vreme 2013. godine - 9. maja da budemo precizni - Mančester junajted je objavio da će baš Dejvid Mojes posle 11 više nego uspešnih godina u Evertonu biti naslednik ser Aleksa Fergusona na Old Trafordu. Toliko su bili uvereni da je Mojes taj da su mu dali ugovor na šest sezona!

Evo ističe tek peta, a Mojes je u međuvremenu dobio otkaz i na Old Trafordu, kasnije  i u Real Sosijedadu, pa i Sanderlendu, a nije se baš zadržao ni u Vest Hemu. Mada ga u Londonu nisu baš ni dočekali raširenih ruku.

Još jedan kurioztet, odluka o rastanku sa Mojesom je objavljena je samo nekoliko sati pošto je baš Everton oterao Sema Alardajsa. Naravno da su time pokrenute i glasine o Mojesovom povratku na Gudison, ali se i dalje smatra da će novi trener Karamela biti Marko Silva.

Dejvid Mojes će bar još neko vreme biti bez angažmana. Kako to lepo kaže stih u nezvaničnoj himni Vest Hemovih navijača “I’m Forever Blowing Bubbles“ ...
Lete tako visoko,
Skoro da dohvate nebo,
A onda kao i moji snovi,
Izblede i umru...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dejvid Mojes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara