Forma raste - cena skače! Luki Joviću se smeši interesantno leto

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.03.18. | 16:38

Svi bi mogli dobro da zarade, zainteresovani i neki ozbiljni bundesligaši

Šest golova Luke Jovića na 16 utakmica od kojih je na samo pet bio starter je ozbiljan učinak za nivo takmičenja kakav je nemačka Bundesliga. Srpski napadač je jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone u Ajntrahtu, ali i u nemačkom šampionatu.

Po broju golova i prosečnoj minutaži je ispred njega u Bundesligi samo Robert Levandovski. Srbin fenomenalno koristi svaku priliku kod odličnog hrvatskog stručnjaka Nika Kovača koji mu je oživeo karijeru posle teškog periodu u Benfiki gde je jako mlad i neiskusan ušao u paklenu konkurenciju sa Mitrogluom, Himenezom, Žonasom...

Izabrane vesti

Jovića je preporodila pozajmica u Nemačkoj i tek sada polako na površinu isplivava njegov veliki potencijal. Ajntraht ga je pozajmio na dve sezone s opcijom da ga otkupi već posle prve, što će se najverovatnije i desiti narednog leta. Portugalski mediji otkrivaju da je visina otkupne klauzule oko 10.000.000 evra. To je skoro duplo više od onih 6.500.000 evra koliko je Benfiku koštala Lukina kupovina iz Crvene zvezde.

U Benfiki sada možda i žale što nisu postavili veću cenu s obzirom kako se razvija Jovićeva karijera, ali na kraju će ipak zaraditi na njemu. Iako Ajntraht ne spada u red klubova koji daju velike novce na transfere, čini se da je otkup Jovićevog ugovora zicer. Što ne znači da će Srbin i narednog leta nositi dres kluba iz Frankfurta.

Portugalski sportski dnevnik O Žogo danas piše da za Luku postoji sve veće interesovanje od bogatijih i moćnijih bundesligaša nego što je Ajntraht. Imena klubova se ne otkrivaju, ali se ne isključuje scenario da Ajntraht otkrupi Luku za unapred dogovorenu sumu od Benfike i da ga potom proda ako dođe neka ponuda koja se ne odbija. Od čega Benfiki takođe ide zarada. Naime, Portugalci su u ugovor o pozajmici ubacili i klauzulu da im pripada 30 odsto od obeštećenja u slučaju buduće Jovićeve prodaje iz Ajntrahta.

Matematika je jasna. Da bi se Ajntrahtu isplatila preprodaja Jovića, potrebno je da narednog leta za srpskog napadača stigne ponuda od preko 20.000.000 evra. S obzirom na skok cena na tržištu, Jovićev uspon forme i na činjenicu da ima samo 19 godina, nije nemoguće da narednog leta Srbin bude tražena roba na bundesligaškoj pijaci.

Mnogo toga će zavisiti i od sudbine Nika Kovača koji je najzaslužniji za oporavak Jovićeve karijere. Hrvat se pominje i kao kandidat za klupu Bajerna, radio fenomenalan posao u Ajntrahtu i klub će ga teško zadržati. Ako ostane, onda je i za Jovića najrelanije da potpiše novi ugovor sa Ajntrahtom. Ako Kovač ode, onde ostaje kao opcija transfer u neki jači i moćniji nemački klub.

(FOTO: Action images)


tagovi

Luka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara