Foto: Starsport
Foto: Starsport

Foto-finiš borbe za elitu: Javor preuzeo čelo, treći uzastopni poraz Inđije

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 18:13

Između tri vodeća kluba samo dva boda razlike

Uzbudljiva i ujednačena trka za dva mesta u Superligi nastavljena je utakmicama 32. kola Prve lige Srbije, a pobedom u derbiju protiv novosadske Mladosti (2:0) Javor je iskoristio kiks Inđije na gostovanju Železničaru (3:1) i preuzeo lidersku poziciju.

Ivanjičani su direktnog konkurenta za prvo mesto načeli golom Vanje Zvekanova u 23 minutu, a sve dileme otklonio je autogol Zorana Karaća kojim su gosti udvostručili vođstvo. Ceo plen sa teškog gostovanja uticao je da se Javor izjednači po broju bodova sa ekipom Mladosti i pretekne je zahvaljujući boljem učinku u međusobnim duelima.

Izabrane vesti

Uz važnu pobedu, put ka eliti ekipa Igora Bondžulića raskrčio je i preokret u Pančevu i pobeda Železničra nad Inđijom (3:1). Iako su gosti poveli u 32. minutu golom Bađija, u nastavku susreta nisu uspeli da očuvaju prednost, a preokret domaćina režirao je Patar Gigić.

Napadač koji je u dosadašnjoj karijeri nosio dres OFK Beograda, Partizana i Mačve doneo je iz penala u 52. minutu izjednačenje, a nova najstroža kazna u 75. minutu predstavljala je priliku za potpuni preokret koju je ofanzivac pančevačkog kluba oberučke prihvaio.

Konačno, sve nade slomljenih gostiju srušio je Dario Grgić golom u 87. minutu za konačnih 3:1, overivši treći uzastopni poraz Inđije koja poslednjih pet kola dočekuje sa treće pozicije, dva boda iza Javora i Mladosti, a iso toliko ispred Železničara.

SRBIJA 2 (PLEJ-OF) – 2. KOLO

Sreda

Loznica – IMT 0:4 (0:3)

/Radočaj 12, 58, Stevanović 24, Lučić 35/

Radnički Sremska Mitrovica – OFK Žarkovo 1:1 (0:0)

/Škorić 90 – Kokir 77/

Četvrtak

Mladost Novi Sad - Javor 0:2 (0:1)

/Zvekanov 23, Karać 68/

Železničar Pančevo - Inđija 3:1 (0:1)

/Gigić 54, 78, Grgić 87 - Bađi 32/



tagovi

Prva liga SrbijeŽelezničar PančevoFK InđijaInđijaJavorMladost Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara