FOTO UBOD: Zvezda prisvojila 29. titulu

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.05.18. | 19:38

Crveno-beli već racunaju i titulu iz 1946, iako se odluka FSS još čeka, reagovala i severna tribina

Crvena zvezda je dominantno osvojila šampionski pehar, zasluženo ga je i podigla pred dobro popunjenim tribinama Marakane uoči završnog kola plej-ofa protiv Voždovca, što je njena 28. titula zvanično, s tim što crveno-beli tvrde da imaju jednu više.

Dakle - 29. Upravo taj broj je na majicama u kojima su igrači i članovi stručnog štaba prošetali od tunela, kroz špalir, do bine na kojoj je kapitenu Nenadu Milijašu uručen šampionski trofej.

Izabrane vesti

Ukpno četvrti u samostlanoj Srbiji, još pet ih Zvezda ima od raspada SFRJ, te čak 19 u staroj Jugoslaviji. Ukupno 28. U Zvezdi su uvereni da imaju jednu više, pošto računaju i onu iz sezone 1945/46, kad su se igrale republičke i pokrajinske lige, a ne ona na saveznom nivou.

Čelnici Crvene zvezde su podneli zahtev da joj se titula prizna, no Fudbalski savez Srbije još nije doneo odluku tim povodom. Ovim povodom oglasila se i severna tribina, gde se sredinom prvog dela meča protiv Voždovca pojavio transparent sledeće sadržine: "Savez ne odgovara godinu dana i zato Cigani pozdravljaju svoje šampione", pa onda navedena imena svih igrača koji su nosili crveno-beli dres u sezoni 1945/46. 

gallery

FOTO: Star sport


tagovi

FK Crvena zvezdamajice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara