Francuska anestezija za polufinale Mundijala! Urusi poginuli bez ispaljenog metka

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.07.18. | 17:51

Duh Lorisa Karijusa „ušao“ u Fernanda Musleru koji je napravio veliku grešku kod drugog gola

Francuska je u polufinalu Mundijala prvi put od 2006. godine! Galski petlovi su u četvrtfinalu u Nižnjem Novgorodu savladali Urugvaj sa 2:0 i sada čekaju pobednika večerašnjeg meča Brazil – Belgija. Francuska je odigrala odličan meč, nadigrala je Urugvajce u svim elementima i može se reći da je zasluženo ušla među četiri.

Činjenica je da je Urugvaj bio ozbiljno oslabljen neigranjem povređenog Edinsona Kavanija, a očigledno da Luis Suarez nije mogao bez njega. Francuzi su držali loptu, uglavnom napadali, dobro se branili kada je to bilo potrebno i u potpunosti anestezirali Urugvajce. Južnoamerikanci su na kraju pogubili živce i nisu imali dovoljno koncentracije za iole ozbiljan napad.

Izabrane vesti

Antoan Grizman i Igo Loris svakako će poneti epitete junaka utakmice. Prvi jer je namestio, pa dao gol, a drugi jer je odbranio jedinu ozbiljnu šansu Urugvajaca. A epitet tragičara svakako će pripasti njegovom kolegi Fernandu Musleri koji je katastrofalno reagovao kod drugog pogotka Trikolora.

A pošteno je reći da su Francuzi definitivno potvrdili da se radi o najtalentovanijoj selekciji na svetu. Svakako imaju ogroman domet, možda i za sam vrh, ali o tome se ipak pitaju i druge reprezentacije u završnici Mundijala.

Elem, danas su prvi u ovoj dobro osmišljenoj šahovskoj partiji zapretili Francuzi. Igrao se 15. minut kada je Kilijan Mbape bio u prilici da nastavi golgeterski niz na Mundijalu, ali je njegov pokušaj glavom završio iznad gola. Bila je to najava onoga što će se dešavati u daljem toku utakmice.

A onda je, pet minuta pre kraja prvog poluvremena, popustio urugvajski zid. I to na način na koji je malo ko mogao da očekuje. Antoan Grizman je ubacio loptu iz slobodnog udarca, Stuani nije pokrio Varana koji je samo napravio elegantan trzaj glavom i poslao loptu iza leđa Muslere.

Taj pogodak konačno je probudio uspavane Urugvajce, pa su u 44. minutu mogli do izjednačenja. A što se to nije desilo najzaslužniji je sjajni Igo Loris koji je izrastao u jednog od junaka utakmice u Nižnjem Novgorodu. Martin Kaseres gađao je glavom, lopta je išla ka donjem desnom uglu Lorisovog gola, ali je čuvar mreže Trikolora paradom u poslednjem trenutku postavio ruku na pravo mesto i zaustavio loptu. Na odbitak je natrčao kapiten Urugvaja Dijego Godin, ali je iz teške situacija šutirao preko gola.

Sve dileme oko konačnog pobednika otklonjene su u 62. minutu i to katastrofalnom reakcijom Fernanda Muslere. Grizman je povukao loptu i raspalio po njoj, a u Musleru kao da je ušao u duh Lorisa Karijusa iz finala Lige šampiona. Urugvajski golman je postavio ruke tako da mu je lopta praktično prošla kroz njih i završila u mreži.

Tek posle toga su se Urugvajci konačno probudili valjda shvativši da je vrag odneo šalu i da moraju da pokušaju da napadnu.

U 65. minutu je Kristijan Rodrigez naleteo na jednu odbijenu loptu i šutirao iz prve, ali je onda završila tik pored leve stative Lorisovog gola. U poslednjih 20 minuta Trikolori su, manje-više, rutinski kontrolisali ritam i „ubili“ meč.

Sada mogu lagano da se odmore i sačekaju ime protivnika u polufinalnom okršaju.


URUGVAJ - FRANCUSKA 0:2 (0:1)
/Varan 39, Grizman 62/

Stadion: Nižnji Novgorod
Kapacitet: 43.319
Sudija: Nestor Pitana (Argentina)

URUGVAJ (4-4-2): Muslera - Kaseres, Himenez, Godin, Laksalt - Nandez (od 73. Ureta), Toreira, Vesino, Bentankur (od 59. Rodrigez) - Suarez, Stuani (od 59. Gomez).

FRANCUSKA (4-2-3-1): Loris - Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez - Pogba, Kante - Mbape (od 88. Dembele), Grizman (od 93. Fekir), Toliso (od 77. Nzonzi) - Žiru.

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018Antoan GrizmanEdinson KavaniLuis SuarezDijego GodinDidije DešanMartin KaseresRafael Varan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara