Francuski ekspert za klađenje skeptičan: Nikad nisam video uplatu od 5.000.000 evra, za to je potrebno hiljade pomagača

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 00:00

"Među operaterima za klađenje postoje sistemi kontrole koji mogu da otkriju takve pokušaje uplate. Da sam deo mafije koja se bavi time, sigurno ne bih to uplaćivao u Francuskoj jer je to zemlja s najjačom kontrolom klađenja", kaže Kristijan Kalb

Priča koju je u petak lansirao francuski L'Ekip o istrazi zbog navodnog nameštanja utakmice Pari Sen Žermen - Crvena zvezda je odjeknula jako, ali što više vremena prolazi, sve je više rupa koji diskredituju Lekipov tekst. Jedina činjenica je da se vodi istraga, ali nikakvih novih informacija - nema.

Francusko tužilaštvo je otvorilo slučaj, nakon što je, navodno, uoči utakmice na Parku prinčeva doušnik obavestio evropsku kuću fudbala da je jedan od čelnika Crvene zvezde nameravao da uplati 5.000.000 evra na poraz svog tima od pet golova razlike. Na priču se nadovezao i Radio Monte Karlo, koji je kontaktirao eksperta za sportsko klađenje s namerom da sazna nešto više o celom slučaju.

Izabrane vesti

Njegovo ime je Kristijan Kalb i skeptičan je kada su u pitanju navodi o uplati od 5.000.000 evra.
"Lično, nikada nisam video tako nešto. Da mi je neko pričao o dobitku od 5.000.000 evra, rekao bih 'u redu, to je realno', ali o uplati od 5.000.000, to mi iskreno deluje zaista mnogo. Širom sveta to predstavlja oko 5% ukupnog obrta, ali da biste uplatili tu sumu potrebne su hiljade ljudi da uplaćuju sitne sume i ostanu ispod radara da bi se izvela takva prevara", kaže Kalb u intervjuu za Radio Monte Karlo.

Francuski ekspert je izneo još jedno zanimljivo zapažanje vezano za ovaj slučaj.
"Takva uplata bi se brzo uočila. Među operaterima za klađenje postoje sistemi kontrole koji mogu da otkriju takve pokušaje uplate. Tako bi onaj ko se kladi morao da povećeva uloge kod mnogih kladionica i to ne samo kod legalnih, već i kod ilegalnih. Takođe, tu je i rizik koji sa sobom nosi opklada od 5.000.000 evra na pobedu od čak pet golova razlike. Da sam deo mafije koja se bavi time, sigurno ne bih to uplaćivao u Francuskoj jer je to zemlja sa najjačom kontrolom klađenja. Sistem ARJEL je odličan. Ima pristup podacima svih kladionica u Parizu u realnom vremenu i nemoguće je promaći mu", zaključio je Kalb.

Foto: Action Images


tagovi

klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara