Fredi Bobić stiže u Lisabon! Ajntraht koristi opciju i uzima Jovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.06.18. | 18:35

Sve bi trebalo da bude gotovo uskoro

Nepunih sedam dana pošto je u Nemačkoj odjeknulo da Luku Jovića čeka povišica zbog odličnih izdanja na pozajmici u Frankfurtu, uprava Ajntrahta rešila je da ne časi časa i od Benfike otkupi ugovor srpskog reprezentativca. 

Renomirani portugalski dnevnik A Bola, inače poslovično dobro upućen u dešavanja na Lužu, tvrdi da će Lisabon u narednim danima posetiti sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić i da će tema razgovora biti upravo Luka Jović.

Izabrane vesti

Otkrovenje drugog dela sezone u Bundesligi sa Ajntrahtom ima ugovor o pozajmici do kraja naredne sezone. Međutim, u dogovoru Ajntrahta i Benfike postoji ubačena klauzula po kojoj Jovića može da delimično da otkupi ovog leta za sumu od 6.000.000 evra. Ipak, dogovor glasi - transfer mora da bude 12.000.000 evra. Da li odjednom - da li kroz praktično dve rate, na Ajntrahtu je da prelomi. Ipak, u Frankfurtu su prezadovoljni onim što je Jović pružio, zbog čega su rešeni da otkupe njegov ugovor, pa je opcija da se posao završi kroz dve rate daleko realnija za klub, nego da se odjednom iskešira 12.000.000 evra. 

U Ajntrahtu se nadaju da bi Jovićeva cena mogla da skoči već tokom Mundijala, a još jedna dobra sezona u Bundesligi mogla bi da mu obezbedi jak ugovor i, naravno, dobru zaradu za Ajntraht, možda i daleko veću od sume koju je klub spreman da plati Benfiki. 

Bio bi to sjajan posao za Ajntraht, ali i Luku Jovića, koji ni u nedavnom razgovoru za MOZZART Sport nije krio koliko mu je dolazak u Nemačku promenio život. 

Luka Jović je prošle sezone ubeležio devet golova na dvadeset i sedam utakmica, uz još dve asistencije. 

Foto: Action Images


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara