Frenki de Jong
Frenki de Jong

Frenki, šta ćemo?

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.19. | 21:17

“On će odlučiti“, odgovara Ajaksov trener Erik ten Hag na pitanje da li će De Jong moći da igra u Torinu

Verovatno se “hajp“ malo digao i zbog onih 75.000.000 evra fiksno (plus još 11.000.000 u premijama) koliko je Barselona platila kako bi ga na leto dovela iz Amsterdama. Ali nije ni sva ta galama slučajna i najbolje se to videlo u Ajaksovom remiju sa Juventusom u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Frenki de Jong je vezivao u čvor Juventusovu vezu. Stoga je u danima uoči revanša glavno pitanje za sve  holandskom klubu: da li će 22-godišnji as (u maju slavi rođendan) moći da igra i u drugom susretu sa Juventusom nakon što je u duelu sa Ekselsiorom zbog problema sa mišićem morao van terena već posle 22 minuta igre.
Ne znamo. Idemo dan po dan. Sat po sat. Nećemo ga sigurno siliti na treninzima. Sam igrač mora da odluči. Mi ne možemo da mu zavirimo u telo. Ako bude preveliki rizik nećemo ništa na silu raditi. Frenki mora da odluči. A on je uvek pozitivan lik i mi pozitivno razmišljamo kad je njegov nastup u pitanju. Ali moraćemo da sačekamo i vidimo“, miran je Ajaksov trener Erik ten Hag, koji u Torinu neće moći da računa ni na suspendovanog levog beka Nikolasa Taljafika.
Tu imamo nekoliko opcija. Alternativa na levoj strani je i Mazraui. Mogu da pokriju i Blind i Sinkgraven. I Taljafiko je sa nama ovde. Želeo je da pođe sa ekipom i to je bila dobra ideja. To govori o duhu ovog tima. On je važan deo tima i van terena“.

A na terenu su ipak dva tima i mnogi misle da će Juve biti tim koji će se pitati. Ten Hag očekuje Juve koji će se braniti.
Juventus nije Real Madrid. Drugačija je to kultura fudbala. I prošle nedelje smo mi kontrolisali igru, ali nismo uspeli da postignemo više od jednog gola. Sada očekujem da Masimilijano Alegri napravi neke izmene i brani se još dublje. Ali i mi možemo bolje. Divno je što smo prezimili u Evropi, što smo izbacili Real, ali želimo još jedno nezaboravno veče“.

Izabrane vesti

Želi ga naravno i Juventus, a Juventus ima Kristijana Ronalda. Dao je gol u Amsterdamu. Da li će sada neko od gosujućih igrača dobiti specifičan zadatak da markira najopasnijeg igrača Stare dame?
Ne, neće imati flastera. To nikad ne radimo. Da se razumemo, Juventus je favorit, posebno posle 1:1 u Amsterdamu, ali mi moramo prvo da postignemo gol ovde. Moramo da još jednom prevaziđemo sopstvene limite, svi to znamo. I svi znamo da to i možemo“, optimista je Ten Hag.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Frenki de Jong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara