FSS potvrdio: Zlatne lopte Mitroviću i Milojeviću

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.12.18. | 20:01

Marko Pantelić novi potpredsednik

Informacija je procurela jutros, a zvaničnu potvrdu dobila tokom večeri: Aleksandar Mitrović je najbolji srpski igrač, a Vladan Milojević bez premca kad je struka u pitanju, u izboru Fudbalskog saveza Srbije.

Napadač Fulama i trener Crvene zvezde dobitnici su Zlatne lopte, a njima će priznanja biti uručena na svečanosti zakazenoj za 17. decembar, potvrdila je naša kuća fudbala.

Izabrane vesti

U obrazloženju odluke, za Mitrovića je navedeno da je sa londonskim klubom izborio plasman u Premijer ligu, ujedno je blistao u dresu reprezentacije i bio naš najbolji strelac u Ligi nacija. Ukupno, bio je precizan čak 31 put, računajući sve takmičenje i duele u dresu državnog tima. Na mestu dobitnika Zlatne lopte nasledio je Partizanovog golmana Vladimira Stojkovića.

S druge strane, Milojević je bio i lanjski laureat, pa je postao prvi trener koji je odbranio ovo priznanje. Ponajviše zbog osvojene titule prvaka Srbije i plasmana u grupnu fazu Lige šampiona sa Crvenom zvezdom.

Osim toga, na svečanosti u ponedeljak će biti ozvaničen i izbor Marka Pantelića, nekadašnjeg napadača Iraklisa, Lozane, PSŽ-a, Obilića, Sartida, Crvene zvezde, Herte, Ajaksa i Olimpijakosa, na funkciju potpredsednika FSS.

FOTO: Star sport


tagovi

Fudbalski savez SrbijeFSSMarko PantelićVladan MilojevićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara