Robert Berič
Robert Berič

Fudbal se igra i glavom, baš glavom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.02.19. | 21:01

Sent Etjen bolji od Strazbura - 2:1

Popravlja se ambijent na stadionu „Žofroa Gišar“. Posle samo jednog boda u poslednja tri kola, te eliminacija iz Kupa Francuske od Dižona, Sent Etjen je živnuo i trijumfom nad direktnim konkurentom za plasman u Evropu, Strazburom, skočio na četvrtu poziciju na tabeli Lige 1 – 2:1.

U odloženom susretu 23. runde, Zeleni su oba gola postigli glavom, još u prvom delu i tako prebodili krizu rezultata. Najpre je u uvodu meča Slovenac Robert Berič – za koga se jesenas pominjalo da bi mogao u Crvenu zvezdu – dao peti gol u sezoni, da bi na isti način kapiten Liok Perin pogodio mrežu i dokazao da domaći tim sjajno tuče iz vazduha, pošto je u aktuelnom prvenstvu čak 11 golova dao na taj način.

Izabrane vesti

Sa Nevenom Subotićem na štoperskoj poziciji, Sent Etjen je zahvaljujući Tunišaninu Vahbiju Kazriju diktirao ritam, stvarao šanse, ali je sam Berič propustio još dve izgledne da ranije reši pitanje pobednika. Pošto nije, Strazbur je uzvratio i sredinom drugog dela prepolovio zaostatak preko Nuna da Kosta, ali snage da stigne do remija nije imao.

Osim pobede Sent Etjena, meč su obeležile i odluke sudije Žeroma Brisara da dvaput dosudi kazneni udarac u korist domaćina, ali ga je VAR oba puta demantovao. Utisak je ispravno, jer je u prvoj situaciji lopta pogodila u glavu, a ne u ruku, srpskog defanzivca Stefana Mitrovića, dok je u drugoj utvrđeno da nije bilo faula Da Koste nad Beričem.

LIGA 1 - ODLOŽENI SUSRET 23. KOLA

Sent Etjen – Strazbur 2:1 (2:0)
/Berič 4, Perin 26 – Da Kosta 73/

Kaen – Nant 0:1 (0:0)
/Ronije 81 pen/

FOTO: Reuters


tagovi

Sent EtjenRobert Berič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara