Fudbal za dušu na terenu iz košmara

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 09:30

"Zbog lošeg terena moraćemo da se prilagodimo uslovima, ali kako Jermenima, tako i nama", rekao je Milan Gajić uoči poslednjeg kvalifikacionog meča za EP za igrače do 21 godine na koje se Srbija već plasirala

Sve je bilo jasno još nakon pobede u Rusiji pre dva kola. Mlada reprezentacija Srbije kaparisala je tada mesto na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu. Protiv Austrije je to samo i matematički potvrdila. Protiv Jermenije (18.00, TV Arena Sport 1) može da se opusti i igra za svoju dušu. Što će reći da bi meč u Novom Sadu po više osnova mogao da predstavlja pravu mozgalicu za zaljubljenike u sportsko klađenje.

Prvo, velika je verovatnoća da će selektor Goran Đorović pružiti šansu momcima koji do sada nisu imali toliku minutažu. Drugo, Jermenija mnogo bolje igra u gostima nego kod kuće. Pet od osam bodova, odnosno sedam od devet golova upisala je na gostovanjima. A verovali ili ne i Orlići su bili impresivniji na strani. I na kraju, teren koji smo videli na Karađorđu u petak protiv Austrije ne dozvoljava baš da se igra preterano tehnički fudbal u Novom Sadu.
"Jermeni su nezgodna ekipa, a mi imamo obavezu da ponovimo odgovoran, ozbiljan pristup bez obzira na činjenicu da smo već obezbedili plasman. Mali problem predstavljaće i loš teren, ali sve to ne može i ne sme da utiče na nas. Hoćemo da pobedom okončamo kvalifikacije i mislima se polako okrenemo ono što nas očekuje u Italiji i San Marinu", rekao je kapiten Vukašin Jovanović.

Izabrane vesti

Pobeda značajno kvalitenije selekcije Srbije ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, mada i tu ima ono "ali", pošto je veliko pitanje s kolikim će motivom Orlići ući u meč. Da je savladana Austrija, sigurno bi pojurili maksimalan učinak od 10-0-0. Sad kad ta opcija više nije moguća, suštinski je svejedno. Baš zato, da je teren valjan bez dvoumljena bi preporučili da igrate na veliki broj golova, 3+, verovatno čak i GG3+. Ovako, dilema je... 
"Ostaje žal što nismo pobedili Austriju, jer smo hteli da okončamo kvalifikacije za stopostotnim učinkom, ali posle svega mislim da možemo svi da budemo zadovoljni".

I Milan Gajić ističe da je ostvaren veliki uspeh, te da će okršaj sa Jermenijom biti prilika i za neke druge igrače da se pokažu.
"U prvom meču smo dominirali, propustili veliki broj prilika, a na kraju mogli da budemo i kažnjeni. U fudbalu odavno nema lakih rivala, nije to ni Jermenija. Tamo smo slavili minimalnim rezultatom, a sada želimo pobedom da zatvorimo kvalifikacije. Ovo će biti prilika i za neke igrače koji su imali manju minutažu da samo potvrde da Srbija ima veliki broj dobrih mladih, talentovanih igrača. Zbog lošeg terena moraćemo da se prilagodimo uslovima, ali kako Jermenima, tako i nama", kazao je Gajić.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 6091 KVM21 Serbia M21 - Armenia M21 kmb 1X&3+ 1,40
Ukupna kvota1,40

KVALIFIKACIJE ZA EP (U21) - 10. KOLO

Utorak

14.30: (1,07) Makedonija (11,0) Gibraltar (18,0)
18.00: (1,12) Srbija (8,00) Jermenija (16,0)
18.00: (2,25) Austrija (3,30) Rusija (3,00)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Starsport


tagovi

mlada reprezentacija Srbijesportsko klađenjekvalifikacije za ep u21Milan GajićVukašin Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara