U poslednjih nekoliko dana građani San Hozea se snabdevaju pijećom vodom iz cisterni (©AFP)
U poslednjih nekoliko dana građani San Hozea se snabdevaju pijećom vodom iz cisterni (©AFP)

Fudbaleri Gresije se uplašili trovanja ugljovodonikom, Saprisa odbila da odloži utakmicu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 23:03

Meč 6. kola kostarikanske Klausure odigraće se u noći između četvrtka i petka od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Utakmica između Saprise i Gresije (petak, 03.00) u 6. kolu kostarikanske Klausure biće odigrana po ranije predviđenom rasporedu, iako je gostujuća ekipa tražila da se taj meč odloži. Saprisa nije pristala, zahtev je odbijen, iako iz Gresije tvrde da se plaše za svoje zdravstveno stanje.

Naime, Kostariku je prethodnih dana pogodio ogroman problem, pošto se ispostavilo da su kontiminirani rezervoari sa pijećom vodom. U njoj je izmerena prevelika količina toksičnog ugljovodonika, zbog čega je strogo zabranjeno da se ona konzumira.

Izabrane vesti

Zagađena je voda u San Hozeu, konkretno u kantonu Tibas, iz kojeg je osvajač Aperture Saprisa. To je Gresiji bio dovoljan povod da traže odlaganje utakmice.

Kontiminacija vode je detektovana pre nekoliko dana u više delova zemlje, uključujući Tibas. Problem je praktično već rešen, jer sada je dozvoljeno da se voda koristi za ličnu higijenu i pranje hrane, samo još nije za konzumiranje. Taj problem lako može da se reši korišćenjem flaširane vode, Saprisa kao domaći tim će to da reši i zato nema razloga da se utakmica otkazuje“, saopštili su iz FS Kostarike posle konsultacija sa šampionom.


03.00: (1,35) Saprisa (4,50) Gresija (8,50)


Saprisa je slabo otvorila Klausuru, ima samo dve pobede iz uvodnih pet kola. Niz od tri meča bez pobede (remi sa Kartaginesom 1:1 i porazi od Zeledona sa 0:1 i Eredijana sa 1:2) prekinula je u prošlom kolu tako što je savladala Sporting iz San Hozea sa 2:0.

Gresija još uvek ne zna za pobedu, izgubila je od Gvanakasteke (0:1), Kartaginesa (0:2) i Eredijana (0:1), a remizirala sa Sportingom (2:2) i Puntarenasom (0:0).

Poslednji put kada je Gresija gostovala Saprisi, 16. septembra prošle godine u Aperturi, doživela je debakl. Šampion je slavio sa 7:0! Posle toga, krajem novembra je Saprisa i kao gost bila bolja od Gresije sa 2:1. To joj je bila sedma uzastopna pobeda nad tim timom.

KOSTARIKA 1 (KLAUSURA) – 6. KOLO

Petak

03.00: (1,35) Saprisa (4,50) Gresija (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kostarika 1Deportivo Saprisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara