Jovan Marinković (©Starsport)
Jovan Marinković (©Starsport)

Gaćinović pred derbi začelja: Nemamo roster da bismo mogli da sklonimo deset igrača

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.11.23. | 10:35

"Važnija promena od te jeste ona u pristupu prema igri", smatra novi šef struke Napretka i to apostrofira kao ključ u današnjem meču protiv Radnika (16 h, TV Arena sport 10)

Sada je slika daleko jasnija od julske i ne, nije to bila slučajnost kada je Napredak na premijeri nove sezone u Mozzart Bet Superligi poražen od Železničara na svom terenu (0:1). Kruševački klub je u narednih šest mečeva pod Bagdalom ponovio neuspeh u četiri susreta. 

Napretku ove sezone ne ide, pitanje je i ima li superligaški kvalitet, i odavno se nije našao u tako lošoj situaciji, a bio je u i te kako gorućim. I ništa, bar ne još uvek, nije izmenila rokada na klupi. Kruševljani su, posle poraza od Mladosti (0:1), Partizana (0:2) i Radničkog iz Kragujevca (1:3), sa Draganom Perišićem kao strategom, kod kuće doživeli fijasko protiv IMT-a (0:4) uz dirigentsku palicu Vladimira Gaćinovića

Izabrane vesti

Istina, iskusni stručnjak je tek nekoliko dana proveo sa ekipom, pa i imao pregršt kadrovskih problema, ali, ono za šta se očekivalo da su detalji u kojima će Napredak podići kvalitet - psihološki momenat, odnos prema dresu i fajterstvo na terenu - potpuno je izostalo protiv Traktorista. Teško da se bodovi izgubljeni na domaćem terenu u najjačem rangu mogu nadoknađivati na strani, ali Čarapani će danas probati da koliko - toliko saniraju sveže rane tamo gde im to ove sezone nešto bolje ide, u gostima. 

Napredak je poražen na dva od pet gostovanja u šampionatu i još uvek ima više skupljih poena van svoje trave. Danas ga čeka jedna ne baš prijatna, s obzirom da je teren u Surdulici uvek problematičan, ali je Radnik jedini tim lige koji je u ovom trenutku na nepovoljnijem položaju od njega (16h, TV Arena sport 10).

"Ostaje gorak ukus od prošle utakmice koji i dalje tinja. Želimo da ga izbacimo iz glave, ali je on tu, u malom mozgu. Niko ne beži od odgovornosti, podjednako smo krivi i ja, kao šef stručnog štaba, bez obzira što sam došao tri, četiri dana pred meč i igrači. Nije nikakav alibi to da nam je falilo nekoliko bitnih igrača i da i dalje nedostaju. Nemamo veliki roster, igrali smo tri utakmice u sedam dana i video se umor", započeo je konferenciju za medije, Vladimir Gaćinović, ističući prethodni debakl velikom delom sa namerom opomene za ceo sastav. 

U Surdulici, smatra, neće protiv sebe imati samo Radnik kao protivnika. 

"Moramo tamo da se prikažemo u što boljem svetlu. Da nas vode ideja, odnos, pristup i energija. Idemo ekipi koja je promenila i stil i način igre u poslednje vreme, pa i formaciju. Sada igraju mnogo brže i agresivnije. Poslednjih dana u Surdulici pada kiša i teren je u užasnom stanju."

Najavio je Gaćinović posle istorijskog poraza Napretka protiv IMT - a radikalne rezove, što se dalo tumačiti kao to da će biti velikih promena unutar sastava. Ostaje nejasno da li bi novi trener Čarapana i posegnuo za tim rešenjem, da mu okolnosti njega dozvoljavaju. No, napominje nešto uistinu važnije - veći problem Napretka je u odnosu igrača, manji u postavi. Sa druge strane i da žele, Kruševljani sada ne mogu promeniti pola tima, pa će neki precizniji odgovori sačekati zimu.

"Kada sam pomenuo drastične promene, pre svega sam mislio na pristup i način igre. Biće svakako nekih izmena u timu, ali mi nemamo roster da sklonimo deset igrača. To je nemoguća misija za Napredak. Od onog što imamo, moramo izvlačiti najbolje", realan je Gaćinović

Kadrovska situacija pod Bagdalom tek je za nijansu bolja, s obzirom da su se Nemanja Đeković i Stefan Jovanović nedavno vratili u trenažni proces, ali je upitno da li su spremni da počnu susret u Surdulici. Vladimir Gaćinović ipak, a najviše u napadačkoj liniji, ima prostora da pronađe dobitnu kombinaciju u postavi, a ostaje da danas vidimo kome je najviše zamerio, u neku ruku, nepoštovanje dresa iz prethodne runde.

Napredak četiri sezone čeka pobedu u Surdulici, poslednji put je na jugu Srbije slavio 2019. i to ubedljivo (4:1). Prema svemu, danas je jedan od važnijih megdana Radnika i Čarapana, a hoće li stanje na razlici u bodovima ostati isto ili će Surduličani Kruševljanima pokloniti fenjer ili će Napredak, pak, prilično bolno zakucati Radnik za dno tabele, saznaćemo popodne.

MOZZART BET SUPERLIGA, 15. KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Subota

13.00 (2,10) Radnički 1923 (3,35) Voždovac (3,60)

16.00 (2,30) Radnik (3,25) Napredak (3,25)

18.00 (12,00) Železničar (6,50) Crvena zvezda (1,23)

18.30 (1,95) IMT (3,45) Mladost (4,00)

Nedelja

16.30 (2,30) Javor (3,30) Spartak Ždrepčeva krv (3,20)

19.00 (1,45) Partizan (4,40) Čukarički (7,50)

19.30 (2,15) TSC (3,45) Vojvodina (3,40)

***napomena, kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet SuperligaVladimir Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara