Gajić u Zvezdinom timu: Biće gužve, biće pomeranja, reprezentacija je krajnji cilj

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.02.19. | 08:21

Crvena zvezda od Gajića želi da napravi igrača za seniorsku reprezentaciju Srbije i direktnog naslednika vremešnog Antonija Rukavine, a za tako nešto će mu biti potrebna adekvatna minutaža u predstojećem periodu

(od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Beleka)

Crvena zvezda je završila posao oko dovođenja mladog reprezentativca Milana Gajića, koji na stadion Rajko Mitić stiže kao slobodan igrač i potpisaće ugovor sa srpskim šampionom na tri i po godine. Angažovanje talentovanog desnog beka izvesno će značiti i da će doći do određenih pomeranja u timu Vladana Milojevića, kako bi nekadašnji fudbaler OFK Beograda dobio potreban prostor već ovog proleća.

Izabrane vesti

Crveno-beli u ovom trenutku imaju čak tri desna beka. Pored Gajića to su još i Filip Stojković i Marko Gobeljić, koji, istina, može da pokriva više pozicija. Situacija u poslednjoj liniji srpskog šampiona u ovom trenutku deluje malo konfuzno, ipak, stručni štab Crvene zvezde je verovatno i svesno insistirao na tome da reprezentativac Stojković bude aktiviran i na poziciji štopera, dok sa druge strane Gobeljić po potrebi može i na levi bok. 


U svakom slučaju, Vladan Milojević je već pokazao da ume da na pravi način da raspoređuje minutažu, ali mu veliki problem predstavlja to što će u prolećnom delu sezona njegova ekipa sa sve Kupom Srbije imati najviše 20 utakmica, što je definitivno isuviše malo prostora da bi se ravnopravno podelila minutaža u ovakvoj konkurenciji.

Crvena zvezda u angažovanju Milana Gajića i te kako gleda i potencijalni finansijski aspekt, o kojem je govorio i generalni direktor Zvezdan Terzić. Crvena zvezda od Gajića želi da napravi beka za seniorsku reprezentaciju u Srbije i direktnog naslednika vremešnog Antonija Rukavine što bi mu drastično podiglo cenu na tržištu i u budućnosti donelo siguran kapital klubu sa stadiona Rajko Mitić.


Gajić dolazi u srpski fudbal sa oreolom Zlatnog Orlića, ali bili smo svedoci različitih sudbina tih momaka kada su odlučili da se vrate u srpski fudbal. Biće nekadašnji član OFK Beograda pod svojevrsnim pritiskom, i ne govorimo tu samo u jakoj konkurenciji u vidu Stojkovića i Gobeljića. Oko doskorašnjeg člana Bordoa digla se velika galama u poslednjih 18 meseci. Želela su ga oba večita rivala, imao je na stolu ponude Kairata i Apoela. Na kraju se odlučio za Zvezdu verovatno smatrajući da najbrže može da se ukači na evropski voz. 

Dakle, Gajić će morati da opravda ulogu velikog kapitalca, neće imati vremena, niti grejs period javnosti za prilagođavanje. Posebno što se od njega očekuje da u budućnosti bude standardan na poziciji desnog beka i zadrži standard koji je nametnuo Filip Stojković. Verovatno bi ga takve partije u kontinuitetu vinule u reprezentaciju.

Ipak, da bi to mogao da postane u bliskoj budućnosti neophodna mu je ozbiljna minutaža na terenu i glavna uloga u timu Vladana Milojevića.
„Gajić je prvi desni bek mlade reprezentacije koja ima EP u junu, znate dobro da je desni bek reprezentacije Rukavina koji ima 35 godina i u perspektivi otvara se prostora da ako Gajić bude igrao na kvalitetan način u Crvenoj zvezdi da se izbori za A nacionalni tim. Moramo dugoročno da razmišljamo, mnogo toga dobrog je naučio u francuskom fudbalu i biće kvalitetno i dugoročno rešenje“, reka je Zvezdan Terzić.

Filip Stoković je produžio ugovor ove zime i pokazao vernost Crvenoj zvezde, a ne treba ni očekivati da će se Vladan Milojević tako olako odreći svog miljenika. Naprotiv, izvesno je da će popularni Žule biti prva opcija na desnom boku crveno-belih ovo proleća, a šta će biti od leta ostaje da se vidi. Treba imati na umu da se tržište u Kini zatvra poslednjeg dana februara i da su svakakve opcije kada su u pitanju odlasci Zvezdinih igrača još uvek otvorene, a posebno za nosioce igre srpskog šampiona, koji su imali najvažniju ulogu u ostvarivanju odličnih rezultata u poslednje dve sezone. Među njima je svakako i Filip Stojković.

(Foto Star Sport)

 

 


tagovi

Milan GajićFilip Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara