Gatuzo i Iguain na čistilištu Marasija

Vreme čitanja: 5min | sub. 12.01.19. | 10:00

Najneizvesniji meč ove runde Kupa Italije igra se u Đenovi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ovog vikenda se u Italiji igraju utakmice osmine finala Kupa Italije. FS Italije je samo donekle korigovao nelogično i, pre svega, penalizujuće pravilo o određivanju domaćinstava u osmini i četvrtfinalu nacionalnog kupa. Domaćin je, do sada, bio bolje plasirani tim iz prethodne sezone ili iz višeg ranga takmičenja. U ovoj sezoni je delimično izmenjeno pravilo tako što je žreb "liberalizovan" za klubove iz istog ranga takmičenja. Zahvaljući tome Juve igra u Bolonji, Milan na Marasiju protiv Sampa, ali će Novara i Entela igrati na Olimpiku protiv Lacija odnosno Rome dok će Benevento gostovati na Đuzepe Meaci protiv Intera. Podsetimo, samo se polufinalni mečevi igraju kod kuće i u gostima.

Izabrane vesti

LACIO - NOVARA

Osminu finala otvara meč koji će biti u znaku sećanja na Silvija Piolu. Najefikasniji strelac u istoriji Serije A sa 274 pogotka je najveći deo svoje karijere proveo u Laciju i Novari. U poslednjih šest godina Lacio je posle Juvea tim koji je odigrao najviše finala - tri. Novara igra u Seriji C, i ne briljira u prvenstvu, tek je deseta na tabeli tako da Inzagijev tim ne bi trebalo da ima većih problema. Budući da se utakmica igra posle pauze i da se prvenstvo nastavlja tek sledećeg vikenda, Inzagi će na teren izvesti veliki deo startera, među kojima bi trebalo da bude i Sergej Milinković Savić.

SAMPDORIJA - MILAN

Najneizvesniji meč ove runde Kupa Italije igra se u Đenovi. Pre odlaska na zimsku pauzu, Sampdorija je bila u boljoj formi, ali će Milan na Marasiju prvi put igrati sa novim pojačanjem Paketom. Trener Sampa Đampaolo ima par nedoumica koje se, inače, često ponavljaju ove sezone: Ramirez ili Saponara i Defrel ili Kaprari.

U redovima Milana ćemo posle dugo vremena videti Kontija, a na klupi će prvi put u ovoj sezoni sedeti i Strinić. Inače, povreda Susa je primorala Gatuza da pošalje odmah na vatreno krštenje Brazilca. Čalhanoglu će iz srednjeg reda biti prekomandovan u napadački trio sa Iguainom i Kastiljehom. Na golu će biti Rejna umesto Donarume. Za Gatuza je ovo veoma važan ispit, pošto bi dva vezana poraza od Sampa u Kupu i Juventusa u Superkupu ponovo otvorili pitanje njegovog ostanka na klupi Rosonera. Pod lupom će biti i Iguain pošto je i deo njegove budućnosti ulogu sledeća četiri dana.

BOLONJA - JUVENTUS

Bolonja će iskoristiti meč sa Juventusom da predstavi svoja nova pojačanja u borbi za opstanak u Seriji A: Sansonea i Sorijana. Takvom izboru su doprinele povrede pojedinih fudbalera, među njima je i Santader. Ostaje neizvesno da li će pored Sansonea igrati iskusni Palasio ili Destro.

Maks Alegri bi trebalo da pruži šansu mladom Kenu od prvog minuta. U napadu će mu praviti društvo Dibala i Kristijano Ronaldo ili Bernardeski. Naime, CR7 će igrati, ali nije sigurno da li će početi meč od prvog sudijskog zvižduka. Sa nestrpljenjem se očekuje i nastup Spinacole koji će dejstvovati po levoj strani dok će Kedira odmeniti Pjanića a Rugani Kjelinija.

TORINO - FJORENTINA

Trener Torina Valter Macari će sigurno pružiti šansu Icu i Meiteu, na koje neće moći da računa, zbog kartona, na meču Serije A protiv Rome. To znači da će Saša Lukić biti na klupi pošto su Rinkon i Bazeli standardni partneri Meiteu na sredini terena. Pod znakom pitanja je N'Kulu koji se prehladio dok je u napadu rulet za mesto pored Balotelija između Jaga Falkea i Zaze.

Murijel bi želeo odmah da debituje u dresu Fjorentine, ali je malo verovatno da će mu Pioli ispuniti tu želju od prvog minuta. Izvesnije je da Kolumbijac uđe u igru u drugom poluvremenu. Naš Nikola Milenković će biti na svojoj poziciji desnog beka dok će Vlahović biti na klupi. Napadački trio će činiti Kjeza-Simeone-Miralješ.

INTER - BENEVENTO

Nerazuri će igrati pred praznim tribinama protiv tima iz Kampanje i Spaleti bi trebalo da izvede, uslovno rečeno, drugi tim počev od golmana Padelija preko Ranokje i Mirande u defanzivnoj liniji, Dalberta na poziciji levog beka dok će na sredini terena biti Galjardini i Borha Valero. U napadu su sigurni Kejta, Lautaro Martinez i Kandreva. Ostaje da se vidi da li će Najngolan dobiti šansu ili će Žoao Mario igrati sa Kandrevom i Kejtom iza Martineza.

Benevento se nada da bi mogao kao Pordenone da namuči Inter na San Siru u Kupu Italije. Podsetimo, italijanski trećeligaš je namučio Nerazure primoravši ih da izvade kartu za četvrt finale Kupa Italije na penalima.

NAPOLI - SASUOLO

Karlo Ančeloti će izvesti kombinovani tim protiv Sasuola i pored proklamovanog cilja da se osvoji Kup Italije. Dok bi u zadnjoj liniji trebalo da igraju starteri sa Maksimovićem na mestu Albiola pored Kulibalija, na sredini terena će igrati rezerve, uključujući Roga i Dijavaru. Umesto Kaljehona će igrati Unas a Insinjeu će u napadu praviti društvo Verdi.

I trener Sasuola De Zerbi će pomešati karte za meč sa Napolijem. Sasuolo je završio veoma loše kalendarsku godinu pokazujući velike probleme u defanzivnoj fazi igre: 10 golova primljenih u dve utakmice. Dobra vest za tim iz Emilije je povratak Boatenga posle višemesečne pauze zbog povrede. Đuričić će najverovatnije biti na klupi.

KALJARI - ATALANTA

Jedan od retkih timova koji će izvesti najbolji sastav u osmini finala Kupa bi trebalo da bude Kaljari, uključujući i novog ofanzivnog plejmejkera Birsu. Njega je snažno želeo Maran pošto ga odlično poznaje iz perioda kada su bili zajedno u Kjevu. Birsa će igrati iza Žoaa Pedra i Pavoletija.

Šef stručnog štaba Atalante Gasperini ima sve igrače na raspolaganju i po svoj prilici će se opredeliti za limitiranu rotaciju. Priča se da bi Barou trebalo da igra sa Iličićem i Papu Gomezom a Duvan Zapata bi mogao da predahne posle rafalne paljbe u završnim nedeljama 2018. godine.

ROMA - ENTELA

Euzebio Di Frančesko je izgleda naučio lekciju od Rudija Garsije i ne želi da padne na istoj prepreci kao njegov prethodnik. Garsija je sebi potpisao otkaz u Romi ispadanjem iz Kupa Italije posle poraza od Specije. Slučaj je hteo da je Entela iz iste pokrajine kao i Specija, praktično su Kjavari i Specija komšijske opštine. U timu Rome će faliti samo povređeni starteri: Manolas, N'Zonzi, De Rosi. Umesto Grka će igrati Huan Žesus a Lorenco Pelegrini će biti prekomandovan u bedem na sredini terena sa Kristanteom. Iza Džeka će kružiti trio Under, Zaniolo, Peroti.

Entela jeste u Seriji C ali je tim napravljen za takmičenje u Seriji B. Tim iz Kjavarija je bio žrtva velike administrtivno-pravne zavrzlame zbog koje je visio u vazduhu između Serije B i Serije C dva meseca, tako da još uvek nadoknađuje propuštene utakmice u svom prvenstvu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:00 1008 ITA K Sampdoria - Milan ki 1 2,80
Sub 20:45 1009 ITA K Bologna - Juventus ki 2 1,38
Ukupna kvota3,86

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Subota
15.00: (1,20) Lacio (6,75) Novara (14,0)
18.00: (2,80) Sampdorija (3,25) Milan (2,55)
20.45: (8,50) Bolonja (4,70) Juventus (1,38)

Nedelja
15.00: (2,50) Torino (3,20) Fjorentina (2,95)
18.00: (1,25) Inter (6,50) Benevento (10,0)
20.45: (1,45) Napoli (4,50) Sasuolo (7,00)

Ponedeljak
17.30: (3,80) Kaljari (3,45) Atalanta (2,00)
21.00: (1,18) Roma (7,75) Virtus Entela (13,0)

* Kvote su podložne promenama

FOTOReuters
PIŠE: Željko Panelić


tagovi

Kup Italijesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara