Gatuzo: Pjontek je kao Robokap

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.19. | 16:47

Malo priča i mnogo toga radi na terenu, poručio trener Milana uoči derbija sa Napolijem

Trener Milana Đenaro Gatuzo izjavio je da je vrlo zadovoljan onim što je video na prvim treninzima Kšištofa Pjonteka. On je uoči subotnjeg derbija sa Napolijem na San Siru još poručio da će Alan mnogo nedostajati četi Karla Ančelotija, odnosno da Rosoneri imaju želju da zadrže Kristijana Zapatu. 
"Pjontek je kao Robokap. Malo priča i mnogo toga radi na terenu. Fizički je spreman, dobro napada prostor i pun je entuzijazma", kazao je Gatuzo nagovestivši da bi Poljak mogao da dobije šansu od prvog minuta protiv Napolitanaca.  

Gatuzo je prokomentarisao i susret sa učiteljem - Karlom Ančelotijem...
"Njega je nemoguće oponašati, to kako on upravlja svlačionicom... Taj dar je u njemu. Jednostavno, ima tu mogućnost da natera igrače da mu veruju, ulazi u njihove glave. Malo njih je reklo nešto ružno o Karletu. Suština je da je nemoguće kopirati ga. Ali sve što znam naučio sam od njega. Sjajna osoba"

Izabrane vesti

O Čalhanogluu i spekulacijama da dolazi...

"To su izmislili novinari. Ne postoji takva ideja. Da, Lajpcig ga je želeo, međutim mi smo uvek govorili da je važan igrač za nas i da nije na prodaju". 

Zapata?
"Ugovor mu ističe, kao što znate. I mis smo mu ponudili novi. Sada je sve na njemu. Želimo da ostane. Sigurno da nikoga nećemo dovoditi na njegovoj poziciji. Za sada".

Činjenica da neće biti Alana u postavi, kako je i sam Ančeloti potvrdio, ne opušta Gatuza, koji je svestan koliko je Brazilac važan za ekipu Napolija.
"Mnogo gube što ga neće biti, ali znam da Karlo ima mnogo alternativa. Nama je sutra potreban odličan nastup kako bismo bodove zadržali kod kuće. Igramo protiv strašnog tima. Jaki su na lopti kao i prošle sezone, a sada su još i mnogo direktniji. Lakše ulaze u šanse"...

O potencijalnim novim pojačanjima Gatuzo nije želeo...
"Dobri smo ovakvim kakvi smo". 

 


tagovi

Đenaro GatuzoKšištof Pjontek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara