Gatuzovo vreme ističe! Leonardo zove Kontea, ali blokada je Čelsijevih 10.000.000 evra i spor s Romanom

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.09.18. | 11:50

Milanovi direktori rade sve da posao bude završen što pre

Treći uzastopni remi doveo je Milan u nimalo prijatnu situaciju, a Đenara Gatuza na korak do otkaza! Uprava Rosonera odavno je počela da gubi strpljenje za legendarnog vezistu, a slaba igra i remi na gostovanju Empoliju kap je koja je prelila čašu

Gatuzo s pravom strepi, dok Leonardo užurbano radi na tome da se što pre angažuje - Antonio Konte! Milanovo interesovanje za bivšeg Čelsijevog trenera nije tajna, pošto korene vuče još od letos, dok je Italijan na papiru bio šef stručnog štaba kluba iz Zapadnog Londona. Iako se, u teoriji, znalo da će biti smenjen i da će na njegovo mesto doći Mauricio Sari. Ipak, tada posao nije završen jer je Milan nije mogao da čeka i formirao je tim po Gatuzovim željama. I ovog puta Rosoneri bi mogli da imaju sličnih problema sa Konteovim dolaskom.

Izabrane vesti

Naime, birokratija će ponovo imati veliku ulogu. Konte je letos odbio da napusti Čelsi jer je smatrao da treba da mu bude isplaćeno blizu 18.000.000 evra bruto, odnosno 10.000.000 evra neto po slovu poslednje godine ugovora. Onog trenutka kada je saradnja, ipak, raskinuta, Konte je okupio tim advokata i odmah pokrenuo tužbu protiv Čelsija kako bi došao do novca koji smatra da mu s pravom pripada. 

Konteov prvi cilj je da završi sudski spor sa Čelsijem i tek kada se bude znala presuda u ovom slučaju biće raspoložen da pregovara sa drugim klubovima. Problem leži u tome što je prvo ročište zakazano za novembar, dok se u isto vreme vodi i spor sa Romanom Abramovičem, koji je Italijana optužio za kaljanje ugleda kluba. 

U Milanu se, ipak, nadaju da bi Leonardo na konto dobrih relacija sa bivšim selektorom Italije i trenerom Juventusa mogao da nađe neko prelazno rešenje, dobro za sve strane. Za Konteov dolazak se zalažu gotovo svi važni faktori u Milanu - od prvog čoveka Paola Skaronija, do direktora Paola Maldinija

Foto: Action Images


tagovi

Đenaro GatuzoAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara