Martin Demikelis promovisan u Riveru (©RiverPlate)
Martin Demikelis promovisan u Riveru (©RiverPlate)

Gde Galjardo stade, Demikelis produži: River je Bajern Južne Amerike

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 00:58

Martin Demikelis zvanično postao trener Milionera iz Buenos Ajresa

Pre desetak dana je najavljeno, a danas i ozvaničeno - Martin Demikelis je preuzeo klubu River Plejta. U društvu predsednika kluba Horhea Brita i podpredsednika Matijasa Patanijana, potpisao je ugovor do decembra 2025. godine koji se poklapa sa krajem pritovog mandata na Monumentalu.

Izabrane vesti

"Bez zadrške, odavno sam ovo rekao i ponoviću, River je Bajern Južne Amerike. Ima principe, način rada, metodologiju vrlo sličnu Bajernovoj koja podrazumeva ne samo pobede, već trofeje. U te principe utkani su pritisak i smisao. Dok sam igrao za River mislio sam da je mi je kao defanzivcu dovoljno samo da anticipiram igru, ali nije bilo. Od prvog dana tražiću smisao od svakoga. Ova priča zahteva da pobeđujete, ali i da je poštujete. A mi ćemo se truditi da je poštujemo", rekao je Demikelis.

Demikelis na kormilu velikana iz Buenos Ajresa menja legendarnog Marsela Galjarda koji je od 2014. godine kada je došao na Monumental osvojio dva Libertadoresa, ukupno 13 trofeja i u prvi tim lansirao golimu talenata iz omladinske škole.

U Demikelisovom stručnom štabu nalaze se Riverov bivši golman Herman Luks i Havijer Pinola, takođe bivša uzdanica Milionera koji je nedavno završio karijeru.

"Uzbuđen sam što ću videti Havija Pinolu. Da sam došao ovde sa tri ili četiri Nemca, kritikovali bi me jer Nemci nisu naviknuti na argentinski fudbal. Oformio sam tim sjajnih ljudi. Krenulo je pre dve godine sa Havijem. Još tada smo kontaktirali smo jedan drugoga. Sada su se planete ujedinile."

Došao je Demikelis u klub u kojem je počeo seniorsku karijeru nakon što je tri godine pekao zanat prvo u mlađim kategorijama minhenskog Bajerna, a zatim i u rezervnom timu Bavaraca.

Imao je samo lepe reči na raču Galjarda i ljudima sa kojima je popularni Lutak sarađivao.

"Dostavili su nam sve neophodne baze podataka koje su oni sakupljali i pravili tolike godine. Počećemo od analize dva aspekta - fizičkih i emocionalnih profila fudbalera. Nakon toga ćemo početi da planiramo i donosimo odluke. Želim igrače koji žele da budu ovde" rekao je Demikelis i na kraju poentirao: "Želim da zatvorim izlaganje frazom najslavnijeg trenera u istoriji Rivera. 'Ljudi veruju jer postoji tim koji je vredan da se u njega veruje. Pa, hajde da nastavimo da verujemo", citirao je Demikelis svog prethodnika Galjarda.




tagovi

River PlejtArgentinaArgentina 1Martin Demikelis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara