Georgijeviću čestitali Mitar, Lazar, Džigi: Golovi za sveti grb Partizana

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.01.19. | 14:15

Crno-beli promovisali novog napadača

Sa severa ka jugu. Prvi sa dalekog severa Evrope, u liku Muse Ndžaija, a drugi novajlija ove zime u Partizanu stiže iz severnosg susedstva, tačnije Mađarske. Posle godinu dana provedenih u tamošnjem fudbalu, Dejan Georgijević ponovo u Superligi, sad nekoliko stepenika iznad Voždovca, pošto je ozvaničio povratak u Partizan.

Reč je o nekadašnjem članu mlađih kategorija kluba iz Humske 1, iz „klase 1994“, između ostalih su je činili Nikola Ninković, Lazar Marković, Aleksandar Mitrović...
Stigle su, naravno, čestitke i od njih. Ostali smo u kontaktu i drago mi je zbog toga“, uz osmeh poručuje 25-godišnji špic, pošto je potpisao jednogodišnju pozajmicu iz Ferencvaroša.

Izabrane vesti

Partizan će u januru 2020. imati pravo da otkupi njegov ugovor, ukoliko proceni da je špic upamćen, između ostalog, po het-trikovima u dresu Voždovca Zemunu i Radu, kalibar za velike domete.
„Nadam se da ću u Humskoj davati više golova nego za Voždovac. Najbitiji su, ipak, rezultati Partizana, da se pobeđuje. Verujem da ću se i ja pokazati“, ushićen je Georgijević, pošto je zadužio dres broj 14. „Srećan sam i uzbuđen zbog povratka kući. Hvala Ferencvarošu i ljudima iz kluba koji su mi omogućili da se vratim. Hvala i ljudima u Partizanu, koji veruju u mene. I njima i navijačima ću se odužiti maksimalnim trudom i zalaganjem za ovaj sveti grb. Nadam se da ću igrama i golovima doprineti što boljim rezultatima crno-belih“.

gallery

Dobijao je Dejan Georgijević pozive sa drugih adresa, no u trenutku kad je postalo jasno da Fardi ne računa ozbilno na njega, srce ga je povuklo ka Topčiderskom brdu.
Imao sam opcije iz inostranstva i nekih klubova iz Superlige, međutim, od početka sam im rekao da mi je jedina želja da se vratim u Partizan. Drago mi je da su Mađari to ispoštovali. Pregovori su počelo pre mog rođendana, 19. januara, nadao sam se da će baš na taj dan doći do saradnje, ali ne mari. Ovo mi je najbolji rođendanski poklon. Što se tiče prošlosti, znam kako ovde stvari funkcionišu, znam šta nosi dres Partizana i ovaj grb“.

Ugovor sa Ferencvarošem važi do juna 2021, ali kad se zna da je odigrao sam osam utakmica i dao dva gola za velikana iz Budimpešte teško da i sam želi da se vrati tamo.
U početku sam dobijao šansu i igrao kod trenera Tomasa Dola, potom sam imao nesrećne okolnosti, povreda me je na duži period odvojila od terena, međutim, na to sam zaboravio“, uverava Dejan Georgijević, čiji je zadatak da bude podrška Rikardu Gomešu u napadu ekipe Zorana Mirkovića.

ILIEV: DAĆE MNOGO GOLOVA

Sportski direktor Partizana, Ivica Iliev, siguran je da je klub pronašao odgovarajuće osveženje u završnoj trećini terena.
Srećan povratak Georgijeviću u njegovu kuću. Dolazi u pravom trenutku, stasao u ozbljnog igrača, talenat koji je pokazivao kao dete sprovešće u delo i u prvom timu, doneće nam mnogo golova i radosti. Dejan poseduje karakteristike koje odgovaraju ideju kakvu želimo da sprovedemo na terenu, a podrazumevaju model koji je oformio Zoran Mirković u saradnji sa stručnim štabom i sa mnom. Ne sumnjam da će se brzo uklopiti i pokazati zbog čega smo ga doveli“, rekao je Iliev.

FOTO: Reuters 


tagovi

FK PartizanDejan GeorgijevićZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara