Glasovi iz Humske 1: Trenera imamo, bez direktora do leta

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.19. | 09:57

Partizan se prestrojava u hodu

Pretpostavke oko toga ko bi mogao da bude novi sportski direktor Partizana su, zasad, samo to - pretpostavke. Kako trenutno stvari stoje, crno-beli neće imenovati naslednika Ivice Ilieva sve do kraja sezone kad se očekuje totalni remont Parnog valjka. Na svim nivoima: organizacionom, stručnom i igračkom.

Mada u javnosti provejava ime Saše Ilića, kao glavnog favorita za upražnjenu fotelju na prvom spratu stadiona u Humskoj 1, sve je više zagovornika ideje u rukovodstvu da u ovom trenutku klubu sportski direktor nije ni potreban. Otuda na značaju dobijaju reči predsednika Milorada Vučelića izgovorene posle sednice Upravnog odbora da će Iliev nastavljati da obavlja funkciju do primopredaje dužnosti, uz pojašnjenje nekadašnjeg napadača da će do izbora naslednika dolaziti redovno u klub.

Izabrane vesti

Vučelić kao predsednik i Miloš Vazura kao generalni direktor žele da im se Saša Ilić pridruži na čelnim pozicijama, međutim, ne odmah. Ideja koja je poslednjih dana aktuelna govori da bi Partizan novog sportskog direktora mogao da dobije tek onog trenutka kad se završi sezona i kad bude kristalno jasno s kakvim pozicijama se ulazi u novu. Pre svega, da li će se igrati Evropa („visi“ dobijanje UEFA licence), da li će se u međuvremenu odbraniti Kup, na kom mestu će ekipa okončati prvenstvo, hoće li se promeniti okolnosti u i oko kluba...

Saša Ilić

Uprkos presingu uprave na Ilića ostaje kao velika dilema, verovatno od krucijalnog značaja, da li sam Saša želi da prihvati ponudu. I pod kojim uslovima. Pre svega, da li želi saradnju sa aktuelnim rukovodstvom, planira li da dovede nove ljude, šta može da dobije u smislu garancija pre svega na finansijskom planu i da li mu je posle „trošenja“ nekadašnjih igrača u interesu da rizikuje da se i njemu desi isto.

Zato pregovori sa Sašom Ilićem teku, kako se može čuti, teško i biće naporni, sve dok sam legendarni vezista ne prelomi šta mu valja činiti i da li mu je posle svega što se dešava u srpskom klupskom fudbalu potreban angažman na funkciji koja „guta“ ljude. Opet, izazovna je i baš taj tas na vagi, kao i javna podrška nekadašnjih saigrača, prelome da se lati posla koji je njegov prethodnih radio loše.

Žarko Lazetić

Pošto je Saša Ilić u ovom trenutku prvi pik uprave, ali ne i izgledno rešenje, tapka u mestu  izbor novog trenera na duge staze. Prema Statutu Partizana, šef stručnog štaba bira se isključivo na predlog sportskog direktora koga – nema. Što je samo jedan od pokazatelja zbog čega Žarko Lazetić, kao vršilac dužnosti, slovi za glavnog kandidata da završi posao na klupi posle odlaska Zorana Mirkovića. Lazetić će sigurno voditi ekipu i protiv subotičkog Spartaka (subota, 15,00), a prema informacijama MOZZART Sporta dobiće šansu i da šefuje do okončanja takmičarske godine, s obzirom da je Partizanu preostalo još 11 mečeva u prvenstvu, najmanje dva, a najviše tri u Kupu Srbije.

S obzirom da je šteta već napravljena i da titula ni ove sezone neće biti vraćena na crno-belu stranu Topčiderskog brda, te u saznanju da je uspeo da trgne ekipu na gostovanju u Kruševcu, gde je povukao pedagoški potez izvlačenjem iz igre Nemanje Nikolića, kao i u nedostatku jeftinijih ili pristupačnih trenera, uprava će dati šansu Lazetiću da završi posao, a onda, kad izabere novog direktora, zajedno s njim, eventualno, krenuti u potragu za novim rešenjem.

I za totalnim remontom igračkog kadra.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

FK PartizanŽarko LazetićSaša Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara