Dejan Stanković (Reuters)
Dejan Stanković (Reuters)

Glave se ohladile, Stanković ostaje u Đenovi do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 16:07

Bar još šest utakmica čeka srpskog stručnjaka na klupi Sampdorije

Nakon sinoćnjeg debakla protiv Fjorentine Dejan Stanković ponudio je ostavku upravi Sampdorije. Glave su se u međuvremenu ohladile i dva strane su došle do zajedničkog rešenja - nastavljamo zajedno do kraja sezone, a za dalje ćemo videti. Ovu informaciju prvi je javio italijanski transfer guru Đanluka Di Marcio.

Kada je 6. oktobra ozvaničio saradnju sa klubom iz Đenove ugovor je zaključen do 30. juna 2023. godine, a u njemu i dalje postoji opcija produžetka na još godinu dana. Međutim, o tome se trenutno ne razmišlja, a u Sampdoriji u kojoj čitave sezone vlada poprilično finansijsko rasulo, procenili su da prihvatanje Stankovićeve ostavke ne bi značajno uticalo na popravljanje šansi da klub ostane u Seriji A.

Izabrane vesti

One matematički i dalje postoje budući da je u opticaju ostalo još 18 bodova, a da fenjeraš Sampdorija trenutno kaska 10 za sigurnom zonom. Uz pretpostavku da će i ostali takmaci u borbi za opstanak uštinuti još koji bod, Sampdoriji bi objektivno za opstanak bilo potrebno bar pet pobeda, a do kraja sezone slede joj utakmice sa Torinom, Udinezeom, Empolijem, Milanom, Sasuolom i Napolijem u poslednjoj rundi. Suštinski - nemoguća misija.

Šansa je propuštena u periodu od 8. do 22. aprila kada je Sampdorija poražena od Kremonezea, a remizirala sa Specijom i Lečeom. Stanković je Samp predvodio na 26 utakmice uz skor od četiri pobede, šest remija i 16 poraza u svim takmičenjima. Njegov tim je prosečno osvajao tek 0,69 bodova po utakmici.



tagovi

SampdorijaDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara