Gnoere kao Van Helsing - poništio ugriz “Drakulija” i ostavio FCSB u trci za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.03.18. | 21:52

Kluž vodio u velikom derbiju rumunskog prvenstva sve do sudijske nadoknade, ali...

FCSB je kao mačka sa devet života koja je uspela da pronađe put kući iz tamne Transilvanije. Najtrofejniji rumunski klub je na gostovanju lideru Klužu uspeo da osvoji bod (1:1) u derbiju drugog kola plej-ofa i sačuvao realne šanse u borbi za titulu.

A junak ovog možda i ključnog preživljavanja gostiju je napadač Harlem Gnoere koji je u prvom minutu sudijske nadoknade zatresao protivničku mrežu, pa je tim iz prestonice izbegao bolan i nezgodan poraz.

Izabrane vesti

I ruku na srce, prema onome što je prikazao FCSB na stadionu Doktor Konstantin Radulesku, zaslužili su gosti makar bod. A bio je ovo interesantan duel koji su oba tima završila sa po desetoricom igrača na terenu.

Domaći su poveli 38. minutu pogotokom ljubimca navijača, Argentinca Emanuela Kulija iz penala. Iskusni Argentinac, kojem u Kluž tepaju Drakulio, sigurno je izveo najstrožu kaznu, a prethodilo joj je igranje rukom Benzara u kaznenom prostoru.

Bio je to veliki korak Kluža ka pobedi koja bi značila baš dosta, možda čak bila i presudna u borbi za šampionsku titulu.

Ali, sredinom drugog poluvremena, stvari su krenule po zlu za Kluž koji je ostao bez Andreija Peteleua. Ovaj defanzivac je neopreznim startom zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Nisu, međutim, gosti uspeli to odmah da iskoriste. Čak su i sami u 73. minutu ostali sa igračem manje na terenu, a direktno isključenje zaradio je vezista Mihaj Pintili. Hrabar pristup gostujućoj ekipi isplatio se tek u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je rezervista Gnoere zaboravljen na petercu zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF, 2. KOLO:

Petak

Vitorul - Krajova 0:0

Nedelja

Jaši - Astra (odloženo)

Kluž - FCSB 1:1 (1:0)
/Kulio 38 - Gnoere 90+1/

Foto: Printscreen


tagovi

Emanuel KulioHarlem Gnoere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara