Jan Orel Bisek (Reuters)
Jan Orel Bisek (Reuters)

Godina prolazi, a Inter zna samo za pobede! Pokosio je i seksi Bolonju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 20:36

Jedina senka na pobedu su povrede Karlosa Augusta i Marka Arnautovića

Inter nemilosrdno ruši sve pred sobom u Seriji A i samo je pitanje vremena kada će i teoretski overiti 20. skudeto i drugu zvezdicu na grbu.

Inter ima sve: Napadače, balansiran vezni red i možda najbolju odbranu evropskog fudbala. Kakvo je savršenstvo napravio Simone Inzagi od imena gladnih uspeha poput Bastonija, Aćerbija, Darmijana, Dimarka, Pavara… Ali i njihovih rezervi Darmijana, Damfrisa, Karlosa Augusta, De Fraja i najsvežijeg člana koji raste u ozbiljnu opciju – Jana Orela Biseka.

Izabrane vesti

Mladi Nemac je letos na mala vrata kao anonimus došao u Inter iz Danske. I strpljivo se borio za mesto pored gomile iskusnijih defanzivaca. Inzagi mu sve više veruje a večeras je Bisek pokazao i realizatorske sposobnosti. Postigao je jedini gol na gostovanju hitu sezone Bolonje i doneo Interu minimalnu pobedu (1:0). Inter ima seriju od osam golova sa osam različitih strelaca. To se zove dubina ekipe...

Bolonja je ove sezone očarala italijansku fudbalsku javnost dopadljivim fudbalom i sjajnim igračima, vezala čak šest pobeda, ali ni Motino remek delo nije moglo protiv jednog od najboljih timova Evrope. Inter je u 2024. godini pobedio svih 13 mečeva koje je igrao!

Inzagi je imao luksuz da na jednom od najtežih gostovanja ne startuje sa Lautarom, Pavarom, Dimarkom, ali je to opet bio prejak tim u kojem svi grizu za minutažu i ulogu. Poput strelca Biseka. Gledao je jednim okom i ka revanšu u Madridu protiv Atletika u kojem će tražiti plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Koliko su rezervisti gladni, pokazali su Karlos Augusto i Aleksis Sančez na početku meča. Brazilac je “škorpionom” Čileancu servirao šansu koju mu je odbranio Skorupski. Poljak je potom skinuo i zicer Nikolu Bareli, a Bolonja je uzvratila šutevima Fergusona i Salemakersa.

Konačno, u 37. minutu je Inter slomio otpor domaćina. Akcija je krenula iz poslednje linije, lopta je kružila, a onda se još jednom pokazao Inzagijev specijal kada štoperi krenu napred. Bastoni je centrirao na drugu stativu gde se pojavio Bisek i glavom zakucao loptu u mrežu.

Da Bolonja nije slučajno hit sezone, pokazala je u nastavku. Pretila je preko Poša, Zirkzea, Fergusona, Endojea, Kastra i napravila Interu više problema nego rivali poput Juventusa ili Milana. Odavno se Inter nije ovako tresao pred nekim kao pred talasima Bolonjinih napada u drugom poluvremenu. Ali izdržao je. Čak i sa desetoricom jer je Arnautović zbog povrede napustio teren a nije više bilo izmena.

Povrede Arnautovića i Augusta su bacile senku na Interovu pobedu i zabrinule Inzagija pred revanš u Madridu jer je reč o jako korisnim igračima za rotaciju. A Bolonja ne reba da brine. Iako je izgubila, opet je igrala sjajan fudbal i po ko zna koji put ove sezone dokazala da je legitiman kandidat za Ligu šampiona.

SERIJA A – 28. KOLO

Petak

Napoli - Torino 1:1 (0:0)

/Kvarachelija 61 - Sanabrija 64/

Subota

Kaljari - Salernitana 4:2 (2:0)

/Lapadula 12, Gaetano 40, Šomurodov 51, 76 - Kastanos 56, Mađore 58/

Sasuolo - Frozinone 1:0 (0:0)

/Torstvet 58/

Bolonja - Inter 0:1 (0:1)

/Bisek 37/

20.45: (2.20) Đenova (3.20) Monca (3.80)

Nedelja

12.30: (2.35) Leče (3.30) Verona (3.40)

15.00: (1.45) Milan (4.40) Empoli (7.25)

18.00: (2.30) Juventus (3.35) Atalanta (3.40)

20.45: (2.65) Fjorentina (3.35) Roma (2.85)

Ponedeljak

20.45: (1.95) Lacio (3.50) Udineze (4.40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Jan Orel Bizek

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara