Hanes Volf (©Borussia.de)
Hanes Volf (©Borussia.de)

Godinu dana nakon što su mu Srbi slomili nogu: Hanes Volf kreće od nule

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.07.20. | 15:54

Na pozajmici u Menhengladbahu

Bio je najtalentovaniji član one Salcburgove generacije koja je osvojila Ligu šampiona za mlade, najveći potencijal onog tima koji je u plej-ofu za plasma u Ligu šampiona izgubio od Crvene zvezde – delom baš zahvaljujući njegovoj greški – ali sada će Hanes Volf morati da krene od nule. Mladi austrijski plejmejker će naime narednu sezonu provesti na pozajmici u Menhengladbahu.

Borusija je objavila i da je u sporazumu sa Lajcpigom zadržala i opciju da ga na kraju sezone otkupi ako dve strane budu zadovoljne saradnjom. Međutim, nisu naveli za koliko para. Setimo se da je Lajpcig sestrinskom klubu iz Salcburga za Volfa platio 12.000.000 evra.

Izabrane vesti

Očekivanja su bila velika, ali na startu Evropskog U21 prvenstva u Trstu start Vukašina Jovanovića sve je promenio. Hanesu Volfu je pukla noga i on se na teren vratio tek šest meseci kasnije, a i u tom decembru odigrao je samo 14 minuta u Bundesligi.

Taman što je krenula nova polusezona prekid zbog pandemije virusa Kovid-19, sve to nije pomoglu Volfu da se vrati u ritam, pa je za celu proteklu takmičarsku godinu odigrao svega 53 minuta.

Sad je vreme da proba da oživi karijeru. Teško da će imati bolju šansu, jer je Borusijin šef struke Marko Roze Volfu bio trener i u napadu na taj pehar Lige šampiona za mlade i na početku profesionalne karijere u Salcburgu.


tagovi

Hanes VolfLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara