Navijači Veleza (©Reuters)
Navijači Veleza (©Reuters)

Godoj Kruz i Velez tradicionalno igraju nerešeno, da li će tako da bude i u Mendozi?

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 22:48

Liga kup Argentine: Najbolji tim ligaškog dela sezone noćas (02.15) na neutralnom terenu igra sa velikanom iz Buenos Ajresa koji je bio četvrti u Grupi A. Tri međusobna meča u niz bez pobednika

Peto izdanje Liga kupa Argentine došlo je u samu završnicu. Posle 14 kola ligaškog dela sezone, 28 ekipa podeljenih u dve grupe, sledi nokaut faza. Igra se samo jedan meč i to na netralnom terenu.

U epicentru će biti Superklasiko, nedeljni dvoboj River Plejta i Boke Juniors u Kordobi. Pobednik ovog takmičenje ima zagarantovano mesto u Kupa Libertadores naredne godine. Biće to dobra uvertira pred početak maja kada startuje šampionat Gaučosa.

Izabrane vesti

U prethodna četiri izdanje Liga kupa, dva puta je pobednik bila Boka Juniors, jednom je Kolon stigao do premijernog trofeja, dok je prošle zime najbolji bio Rosario.

Godoj Kruz je bio najbolji tim u ligaškom delu takmičenja sa 29 bodova, pa će noćas (02.15) u četvrtfinalu da igra sa četvrtim timom iz Grupe A, a to je nekadašnji šampiona Južne Amerike, Velez Sarsfild.

02.15: (2,45) Godoj Kruz (2,95) Velez (3,00)

Godoj je i pre poslednjeg meča grupne faze sa Bokom bio prvi, pa je bio očekivani poraz na Bombonjeri (0:1). Tim iz Buenos Ajresa je osvojio četiri boda u poslednja dva meča, nije primio gol za 180 minuta, pa se ugurao u borbu za trofej u Liga kupu. Velez igra tvrde mečeve u poslednje vreme. Na četiri vezana meča bio je tip 0-1.

Napad Veleza predvodiće iskusni napadač Brajan Romero, nekadašnji fudbaler Independijentea, River Plejta, Internasionala i meksičke Tihuane.

Oba tima ne mogu da računaju na trojicu igrača. Kod Godoja van stroja su Urugvajci Fernandez i Montijel, kao i Pozo. Kod tima iz prestonice Argentine nema Pelegrinija, Urugvajca Sose i Kolumbijca Gordilja.

Poslednja tri meča ovih timova završeni su bez pobednika. Dvaput je bilo 1:1, a jednom bez pogodaka. Velez nije poražen od narednog rivala na pet prethodnih mečeva. Ukoliko posle 90 minuta ne bude bilo pobednika odmah će se šutirati jedanaesterci.

-----------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

LIGA KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ, NEUTRALNI TEREN)

Subota

Argentinos Juniors – Defensa i Hustisija u toku

23.30: (1,75) Estudijantes (3,45) Barakas (4,50)

Nedelja

02.15: (2,45) Godoj Kruz (2,95) Velez (3,00)

20.30: (2,15) River Plejt (3,20) Boka Juniors (3,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaVelez SarsfildVeležGodoj Kruz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara