(©Reuters)
(©Reuters)

Gomez: Čast je nositi isti dres kao Maradona, zbog Sevilje sam odbio arapske milione

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 16:10

Argentinac motivisan da ostavi trag u novoj sredini

Papu Gomez zvanično je predstavljen kao pojačanje Sevilje, a na promociji u španskom klubu Argentinac nije skrivao zadovoljstvo zbog dolaska u Andaluziju. Vezni fudbaler koji je po dolasku iz Atalante potpisao ugovor do juna 2024. godine i upotpunio kvartet sa sunarodnicima Lukasom Okamposom, Frankom Vaskezom i Markosom Akunjom.

Španski klub je za transfer Gomeza izdvojio 5.500.000 evra na ime obeštećenja, dok će Atalanti ići i bonusi od maksimalno 2.500.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

"Sve je se dogodilo pomalo iznenađujuće. Za mene je dolazak u sajan klub kao što je Sevilja veliki izazov. Ovo je korak koji u potpunosti menja moj život. Stigao sam u drugu zemlju, ali sam veoma srećan i uzbuđen", rekao je vezni fudbaler.

Prilikom promocije Argentinca neizbežan je bio i ostvrt na njegovog najpoznatijeg sunarodnika koji je nosio crveno-beli dres, Dijega Armanda Maradonu, koji je 1992. godine na jednu sezonu zadužio dres kluba.

"Ovaj klub ima veoma lepu istoriju sa mnogim Argentincima koji su prošli kroz njega. Svaki je ostavio svoj trag i nadam se da je moj red da malo doprinesem klupskoj istoriji. Maradona je ovde igrao i Argentinci su ponosni što mogu da nose dres u u kojem je igrao i Dijego".

Gomez je potom istakao i ulogu Pabla Aimara u njegovom fudbalskom sazrevanju.

"Kada je igrao u Riveru imao sam 12 godina. Pokušavao sam da ga imitiram, njega, D'Alesandra, Saviolu, Ortegu... Sve njih"

Iako već korača kroz četvrtu deceniju, 32-godišnij fudbaler imao je bogate ponude sa Istoka, ali novac nije bio odlučujući faktor.

"Iskreno, finansije mi nikad nisu bile prioritet. Imao sam ponude da iz Atalante pređem u arapske timove, ali uvek mi je prioritet bio fudbalski deo. Za ostalo ima vremena i mislim da sam u veoma dobrom trenutku, u zreloj sam fazi karijere i života i želeo sam da nastavim da igram na takmičarskom nivou, budući da sam u nacionalnom timu. Priliku da se takmičim u važnoj ligi poput španske i važnom klubu poput ovog smatram velikom i značajnom. Kad se ukazala, nisam imao dileme", rekao je Gomez.


tagovi

Alehandro Gomez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara