Gomila loših rezultata za Zvezdu: Slovenija, Kipar, Poljska... I na kraju - Planićev gol karijere u 90! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.04.18. | 21:46

Neverovatan meč u Bukureštu

Da sumiramo tekst u kome smo vam već opisali šta sve treba da se desi da bi Crvena zvezda bila nosilac u drugom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona. Da APOEL ne bude šampion na Kipru, da Olimpija ne dozvoli Mariboru da je pretekne u slovačkom šampionatu, da u Poljskoj titulu osvoje Leh ili Jagjelonija, samo ne Legija, da u Rumuniji Kluž nekako svrgne FSCB sa liderske pozicije. A ovog vikenda - sve kontra od onoga čemu se nadaju Zvezdini navijači!

Prvo da podsetimo: Olimpija je igrala bez golova sa Goricom, a kako je Maribor u subotu savladao Triglav razlika je sa sedam bodova u samo tri kola pala svega jedan bod u korist Zmajčeka. Na Kipru se danas igrao veliki derbi između APOEL-a i Apolona, odgovaralo bi beogradskim crveno-belima sve osim pobede domaćeg tima, a na kraju upravo to - 2:1 posle preokreta i dva gola Igora de Kamarga. U Poljskoj neverovatni rezultati. Legija je doduše bila sigurna protiv Korone (3:1), dok su Jagjelonija i Leh doživele neobjašnjive poraze na domaćem terenu. Leh juče od Gornjika (2:4), Jagjelonija danas u sudaru sa Vislom (0:1), pa je tako Legija preuzela prvo mesto na tabeli što je jedino što ne odgovara Zvezdi.

Izabrane vesti

Za kraj veliki derbi Rumunije u Bukureštu. A tamo, vrlo malo od fudbala. FCSB-u - iliti “lažnoj Steaui“ - bio je dovoljan bod da u najtežem ispitu do kraja sezone sačuva lidersku poziciju na tabeli. Umrtvili su domaćini utakmicu koliko su mogli, pa jedva da smo videli makar i jedan iole ozbiljni napad.

FCSB je većim delom meča bio nešto opasniji, Kristijan Budesku - nesuđeno Zvezdino pojačanje iz prošlog leta - zabavio je publiku jednom šmekerskom petom za Denisa Mana u 24. minutu, ali sve u svemu od fudbala skoro pa ništa.

I onda Damjan Đoković. Sebastijan Majlat mu je ostavio loptu, a Đoković - nekadašnji fudbaler klubova poput Čezene, Livorna, Grojter Firta, Specije ili Rijeke - raspalio iz prve i sa 20 metara neodbranjivo gađao u malu mrežicu protivničkog gola. Fenomenalno!

Činilo se da će u Ljutice Bogdana moći da proslave barem jedan repovoljan rezultat. Olimpija je ipak i dalje prva. Barem tri od četiri pomenuta uslova morala bi da se poklope da bi Zvezda bila nosilac u drugom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona. Kluž je bio na dobrom putu da preuzme prvo mesto na tabeli...

Ali, onda je bljesnuo Bogdan Planić. Štoper koga su mnogi otpisali kao nedovoljno dobrog baš posle onih 2:6 OFK Beograda u sudaru sa Zvezdom postigao je možda i gol karijere. Jer možda će se ispostaviti kao titule vredan. Trener Nikolae Dika ga je iz očaja gurnuo u napad. Da proba da u vazduhu uhvati neku loptu, da nekako pomogne da se težište igre prebaci pred Klužov gol... Dobio je i više no što je tražio!

Denis Alibek je centrirao sa leve strane, a Planić je - kao da se školovao za golgetera - spretno reagovao i prebacio protivničkog golmana. FSCB je u 90. minutu stigao do izjednačenja i sačuvao prvo mesto na tabeli. Planić je heroj Bukurešta. I inače ima sjajnu sezonu iza sebe. A pogledajte samo to oduševljenje na tribinama.

Liga 1, plej-of, sedmo kolo:

Subota:

Krajova - Vitorul 3:3 (2:1)
/Mitrica 24, Baluta 45, 57 - Cicaldau 15, Ganea 46,55/

Nedelja:

FCSB - Kluž 1:1 (0:1)
/Planić 90 - Đoković 76/

Ponedeljak:

19.45: (1,90) Astra (3,25) KSMS Jaši (4,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bogdan Planić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara